Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/La Paeria inicia la renovació del clavegueram del passatge de l'Empordà al Centre Històric

La Paeria inicia la renovació del clavegueram del passatge de l'Empordà al Centre Històric

Els treballs permetran, entre altres, la substitució de la canonada actual i d’onze escomeses domiciliàries, amb una inversió de més de 92 mil euros, a càrrec del pla d’inversions de la concessionària. El trànsit es desviarà pel carrer Ronda de Sant Martí durant les sis setmanes que es preveu que duri l’actuació.

Data publicació: Dimarts 22, febrer del 2022


Imatge de la notícia La Paeria inicia la renovació del clavegueram del passatge de l'Empordà al Centre Històric

Imatge: © Ajuntament de Lleida

L’Ajuntament de Lleida ha iniciat els treballs de renovació del sistema de clavegueram del carrer passatge de l'Empordà, al Centre Històric de la ciutat. L’empresa concessionària del servei d’aigua i clavegueram Fcc-Aqualia és l’encarregada de dur a terme l’actuació, amb una inversió total de 92.199,44 euros, a càrrec del pla d’inversions que està establert al contracte del servei.

Els treballs consisteixen en la substitució de la canonada actual, ja que en les inspeccions i el seguiment periòdic que es fa amb càmera de vídeo es va detectar que la canonada es troba en mal estat de conservació. La instal·lació que s’ha projectat és la renovació de 90 ml de col·lector amb canonada de Polietilè de 500 mm de diàmetre; la renovació d’onze escomeses domiciliàries, inclosos nous pericons de registre individuals; tres nous pous de registre i sis embornals per a la recollida de les aigües de pluja.

El conducte que s’ha de substituir està desgast i té una fatiga del formigó pronunciada, pèrdua progressiva de l’estanquitat i una fissuració avançada que posa en perill l’estabilitat del col·lector i el seu correcte funcionament. D’aquí que s’hagi planificat la seva renovació.

Durant l’actuació, que es preveu que duri unes sis setmanes, es desviarà l’accés al passatge de l'Empordà pel carrer Ronda Sant Martí.

Et destaquem...