Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/La Paeria impulsarà actuacions contundents per a la transformació urbanística i social de la Mariola

La Paeria impulsarà actuacions contundents per a la transformació urbanística i social de la Mariola

L’alcalde Larrosa considera que l’incendi que s’ha produït aquest matí en una escala dels Blocs Mariola ha de ser un “punt d’inflexió” per al barri i demanarà al President de la Generalitat que el Govern s’hi impliqui de forma urgent. Dues persones han estat detingudes pel foc, que han sufocat els Bombers i que ha ocasionat tres ferits lleus. L’edifici serà declarat en ruïna i enderrocat a partir de demà, mentre que els serveis socials municipals atendran a les persones que residien a l’immoble per a garantir les seves necessitats socials.

Data publicació: Dimecres 30, agost del 2023


Imatge de la notícia La Paeria impulsarà actuacions contundents per a la transformació urbanística i social de la Mariola

 

 

 

L’escala 6 del bloc F dels Blocs Mariola ha patit cap a dos quarts de nou del matí d’avui un incendi que ha estat sufocat pels Bombers i que ha malmès l’estat de l’immoble. L’edifici serà declarat en estat de ruïna imminent i serà enderrocat a partir de demà, ha anunciat l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, que ha visitat aquest matí el lloc de l’incendi, des d’on ha remarcat la necessitat d’una actuació contundent per impulsar la transformació urbanística i social del barri.

“M'he referit sempre a la necessitat absoluta que la Paeria lideri la transformació de la Mariola i especialment d'aquesta zona. El que ha passat avui és el punt d'inflexió, no hi ha marxa enrere en la transformació del barri. No valen actuacions de maquillatge, el que cal fer són actuacions contundents de transformació física i social del barri, amb el suport dels serveis tècnics municipals i d'altres administracions”, ha afirmat el paer en cap.

Larrosa ha afegit que el 8 de setembre, en una reunió prevista amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, entre d’altres qüestions, plantejarà “la necessitat d’una actuació contundent també per part de l'administració de la Generalitat amb els plans de barris, amb la necessitat urgent i immediata d'actuar al barri de la Mariola”.

“Els veïns i veïnes em demanen que sigui contundent. Això és un punt d’inflexió, hem perdut molts anys i no podem perdre més temps. La Mariola necessita solucions urgents i ens hi hem de posar a treballar tots i totes”, ha conclòs l’alcalde.

Dues persones detingudes

Pel que fa a l’incendi, Larrosa ha explicat que, segons els primers indicis, el foc ha pogut ser intencionat i que, per aquest motiu, s’ha detingut a dues persones, que en serien els presumptes autors.

A més, hi ha hagut 4 persones afectades que es trobaven a l’immoble, de les quals tres han hagut de ser ateses per inhalació de fum, dues d’elles traslladades a l’hospital Arnau de Vilanova. Posteriorment també han arribat dues famílies que afirmen viure a l’edifici. La Guàrdia Urbana ha acompanyat les persones desallotjades perquè puguin recuperar les seves pertinences.

Larrosa, que ha estat acompanyat pels tinents d’alcalde Cristina Morón i Carlos Enjuanes, ha remarcat que des de l’àrea d’Innovació i Acció Social s’atendrà a les persones que han estat desallotjades en allò que necessitin.

Els Bombers segueixen controlant l’estat del pis on s’ha produït l’incendi, per evitar revifades degut a la gran quantitat de brossa que s’hi acumulava. L’immoble ja tenia obert un expedient de Disciplina Urbanística i havia estat declarat en situació de ruïna econòmica. Ara, es dictarà la seva ruïna imminent, a causa dels danys causats per l’incendi, i serà enderrocat de forma immediata a partir de demà, ha assenyalat l’alcalde.

Saber-ne més >>

Et destaquem...