Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/La Paeria i la Generalitat engeguen el procés de reformulació de l’Àrea Residencial Estratègica

La Paeria i la Generalitat engeguen el procés de reformulació de l’Àrea Residencial Estratègica

Avui ha tingut lloc el Consell General d’aquest consorci urbanístic, en el qual s’han iniciat els tràmits per aprovar els nous estatuts i s’ha elegit com a presidenta Mercè Conesa, directora de l’INCASÒL, i el primer tinent d’alcalde, Toni Postius, com a vicepresident

Data publicació: Dimarts 24, maig del 2022


Imatge de la notícia La Paeria i la Generalitat engeguen el procés de reformulació de l’Àrea Residencial Estratègica

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

 

Aquesta tarda ha tingut lloc de forma telemàtica la reunió del Consell General del consorci urbanístic per al desenvolupament de l’Àrea Residencial Estratègica (ARE) de Lleida. Es tracta del tret de sortida del procés de reformulació d’aquest instrument urbanístic creat l’any 2009 per a desenvolupar un gran sector de la ciutat de 61,4 hectàrees entre els barris de Cappont, la Bordeta i els Magraners, que havia quedat aturat.

La presidència del consorci l’assumeix ara la directora de l’Incasòl, Mercè Conesa, i la vicepresidència, el primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme de la Paeria, Toni Postius. Els càrrecs seran rotatius anualment.

Mercè Conesa ha senyalat que “aquest consell suposa un impuls pel desenvolupament d’aquest sector alhora que es dóna resposta a l’ordenació municipal, així com a les necessitats d’habitatge de Lleida”. Per la seva banda, Postius ha celebrat que s’avanci en els tràmits per a desencallar aquesta actuació urbanística. “L’Àrea Residencial Estratègica és un projecte estratègic per a relligar el teixit urbà de la ciutat. És el sector de creixement natural dels barris del marge esquerre del riu Segre i la seva ordenació ens permetrà acabar amb el buit urbà que hi ha ara i donar resposta a les necessitats de sòl per a habitatge que hi ha a la ciutat”, ha afirmat el tinent d’alcalde.

Durant la trobada, s’ha acordat iniciar els tràmits per aprovar la modificació dels estatuts del consorci, que s’adscriu a l'Administració de la Generalitat de Catalunya mitjançant l'Institut Català del Sòl, amb una participació repartida entre la Paeria (49%) i l’INCASÒL (51%). També s’han definit les actuacions necessàries per a determinar el sistema d’actuació urbanística per activar el consorci i desenvolupar l’ARE, amb un redimensionament respecte a la planificació aprovada el 2009 per adequar-lo a la situació actual.

A banda de Conesa i Postius, els representants al consorci són, per part de la Generalitat, Agustí Serra i Monté, director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme i Josep Armengol i Tatjé, subdirector general d’Actuacions Urbanístiques, mentre que part de la Paeria hi participen Laura Fortuny Farrús, cap de secció de Planejament i Gestió i Josep Gabarró Rivelles, coordinador tècnic.

Et destaquem...