Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/La Paeria demana informe sobre la revisió d’ofici del pla parcial SUR-42 a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat

La Paeria demana informe sobre la revisió d’ofici del pla parcial SUR-42 a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat

Per un criteri de prudència arran de l’informe jurídic presentat pel grup municipal del Comú de Lleida, que ja ha estat rebatut pels serveis tècnics d’Urbanisme, pel secretari general de l’Ajuntament, per l’Oficina Territorial d’Acció i Avaluació Ambiental i per la Comissió Territorial d’Urbanisme de Lleida. El govern municipal reitera que el seu model comercial no és el de Torre Salses i que es limitarà a complir la llei en la tramitació d’aquest expedient.

Data publicació: Dimarts 17, agost del 2021


Imatge de la notícia La Paeria demana informe sobre la revisió d’ofici del pla parcial SUR-42 a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat

Imatge: (c) Ajuntament de Lleida

L’Ajuntament de Lleida ha demanat un dictamen a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat sobre la possible revisió d’ofici de l’aprovació definitiva de l’expedient de modificació del pla parcial urbanístic de Torre Salses (SUR-42). Aquest és l’últim pas emprès per la Paeria arran de la presentació per part del grup municipal del Comú de Lleida el passat 23 de juny d’un informe jurídic que demanava la revisió d’ofici d’aquest expedient i, després, d’un recurs de reposició contra els acords de la Junta de Govern Local del passat 14 de juliol relatius a aquest tràmit urbanístic.

Prèviament a la petició d'aquest nou dictamen, els serveis tècnics de la regidoria d’Urbanisme i el secretari general de l’Ajuntament van determinar que no procedia aquesta revisió, mentre que tant l’Oficina Territorial d’Acció i Avaluació Ambiental (OTAA) com la Comissió Territorial d’Urbanisme de Lleida van concloure, a petició també de la Paeria, que la tramitació d’aquest expedient s’ha efectuat correctament, tot i que no els hi correspon valorar la procedència de la seva revisió d’ofici.

Malgrat això, per un criteri de prudència, el govern municipal ha decidit demanar aquest nou dictamen previ a la Comissió Jurídica Assessora. D’acord amb la llei 5/2005 de la Comissió Jurídica Assessora en cas d’acabar iniciant-se un procediment de revisió d’ofici d’actes nuls de ple dret de l’Administració de la Generalitat o de les administracions locals de Catalunya és preceptiu el dictamen d’aquest alt òrgan consultiu.

El govern municipal reitera que el seu model comercial no és el de Torre Salses i es limitarà a complir el que diu la llei en la seva tramitació, sense anar més enllà ni comprometre pressupost públic pel desenvolupament d’aquest projecte.

Categories: SUR 42, Torre Salses, 2021

Et destaquem...