Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/La Paeria atura la tramitació del nou POUM i aixeca la suspensió de llicències

La Paeria atura la tramitació del nou POUM i aixeca la suspensió de llicències

Toni Postius: “Volem que el planejament urbanístic de la ciutat sigui fruit del consens, la transparència i el diàleg, pensant en el bé comú i en l’interès general”. El nou equip de govern proposa un replanteig del document urbanístic que actualment està en tràmit amb la voluntat d’aconseguir el ple consens de la ciutadania.

Data publicació: Divendres 13, setembre del 2019


Imatge de la notícia La Paeria atura la tramitació del nou POUM i aixeca la suspensió de llicències

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

El Govern de la Paeria proposarà al proper ple aturar la tramitació del nou POUM i aixecar la suspensió de llicències, això comportarà que en endavant les sol·licituds no hagin de complir amb dos normatives de planificació a la vegada: l’antic POUM i el nou. D’aquesta manera, l’equip de govern vol facilitar i agilitar els processos administratius que es deriven de la concessió de llicències i es dona un temps per avaluar si es porta a una segona aprovació inicial el nou POUM o si decideix elaborar-ne un de nou.

Així ho ha explicat avui el tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, qui considera que “la suspensió de la concessió de llicències que va portar a terme l’antic govern suposa un fre al desenvolupament de la ciutat de Lleida”.

Postius ha detallat que “el nou equip de govern preveu tirar endavant una nova aprovació inicial del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal si aconseguim el consens i la capacitat d’arribar acords amb altres formacions polítiques i amb la ciutadania, perquè creiem que el POUM s’ha de basar en el consens, en la transparència i en el bé comú”.

“Mentre treballem en la millora del POUM i vetllem per aconseguir el consens de la ciutadania, no podem tenir paralitzada la ciutat amb l’aplicació simultània de dos POUMS a l’hora de concedir les llicències”, ha explicat el tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius.

Revisió en profunditat del POUM

“Cal una revisió en profunditat del POUM perquè la ciutat necessita respostes i millorar la capacitat de generació d’una nova economia”, ha remarcat Toni Postius.

Postius ha detallat que l’actual situació, des de l’aprovació inicial del POUM, ha motivat que s’hagin aturat un ventall molt ampli de projectes urbanístics i activitats de tot tipus perquè per tirar endavant les llicències calia que complissin amb les dues normatives, la de l’antic planejament i el nou, i aquestes condicions les podien reunir pocs projectes: “Actualment l’Ajuntament de Lleida només atorga les llicències que compleixen les dues normatives de planejament, la vigent (que es va fer l’any 1995 i es va aprovar l’any 1999) i la que està en tràmit. En moltes ocasions “complir ambdues normatives és molt complicat i, per tant, no es pot tenir operativa una suspensió de llicències per massa temps més”, ha afirmat el regidor.

L’opció escollida, la de “deixar temporalment sense efecte la suspensió de les llicències”, comporta una millora respecte altres possibilitats que la legislació urbanística planteja pel fet que permet la continuació de la tramitació del POUM a través d’una nova aprovació inicial quan es consideri oportú. A més a més, la proposta de l’equip de govern comportarà un estalvi de recursos i de temps per a l’administració, que en l’actualitat ja ha estat molt costós.Full de Ruta del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal

El responsable d’urbanisme ha explicat que, a partir de demà mateix, el govern municipal iniciarà una nova ronda de trobades amb totes les entitats i organitzacions que van presentar al·legacions en l’aprovació inicial del planejament amb l’objectiu de poder decidir “si es planteja una altra aprovació inicial del POUM o ens prenem més temps en decidir el proper planejament”. “Volem que el planejament urbanístic de la ciutat sigui fruit del consens, la transparència i el diàleg, pensant en el bé comú i en l’interès general”, ha conclòs el regidor.

El POUM s’estableix com l’instrument que defineix les estratègies i directrius de govern des del punt de vista de la planificació urbanística. És des d’aquest punt de partida que la corporació proposa un replanteig del document urbanístic que actualment es troba en tràmit, promovent l’estudi de nous models i estratègies per al municipi.

Et destaquem...