Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/La Paeria anul·la definitivament els canvis urbanístics per la permuta de terrenys amb l'antiga L'Aliança

La Paeria anul·la definitivament els canvis urbanístics per la permuta de terrenys amb l'antiga L'Aliança

Un cop descartat el projecte de fer una nova clínica als terrenys de Copa d'Or i de la renúncia de l'empresa al conveni signat, la finca recuperarà la titularitat pública al planejament.

Data publicació: Dissabte 12, setembre del 2020


Imatge de la notícia La Paeria anul·la definitivament els canvis urbanístics per la permuta de terrenys amb l'antiga L'Aliança

Imatge: ©Google Maps

L'Ajuntament de Lleida tramitarà a la pròxima Comissió d'Urbanisme un expedient per tal de resoldre definitivament els canvis al planejament urbanístic derivats de l'acord de permuta de terrenys que es va signar l'any 2007 amb l'antiga l'Aliança per la construcció d'una nova clínica a Copa d'Or, a canvi de les finques que ocupa a l'avinguda Prat de la Riba i al passatge La Premsa.

En aquests anys, la Clínica ha canviat de mans i els nous propietaris van apostar per rehabilitar les instal·lacions situades al centre de la ciutat i descartar el projecte de traslladar-les a un nou edifici a Copa d'Or. Els titulars de la clínica ja van renunciar al conveni acordat l'any 2014, assumint la indemnització prevista, però quedava pendent anul·lar els tràmits urbanístics ja efectuats.

L'acord de l'any 2007 contemplava intercanviar la propietat de la finca municipal situada entre els carrers Josep Irla, 2 i Miquel Batllori,1-23, a la zona de Copa d'Or, per les finques propietat de la Clínica a l'avinguda Prat de la Riba, 79-81 i al Passatge de la Premsa, 5, baixos. Arran d'aquest pacte inicial, la Paeria va tramitar un Pla Especial Urbanístic de canvi de titularitat dels equipaments comunitaris situats en aquests punts. El pla contemplava que el terreny de Copa d'Or passava a ser un equipament comunitari de titularitat privada i els de Prat de la Riba-Passatge la Premsa, passaven a ser de titularitat pública.

L'acceptació l'any 2014 de la renúncia al conveni per part de l'antiga Aliança ja va comportar que la titularitat de la propietat de les finques tornés al seu estat inicial. Ara, es deixa sense efectes aquest Pla Especial per fer que la finca de Copa d'Or estigui qualificada al Pla General com a equipament comunitari de titularitat pública i la que ocupa actualment la clínica NovAliança, torni a ser un equipament comunitari de titularitat privada.

"Amb aquest expedient volem endreçar el planejament urbanístic de la ciutat, ja que en frustrar-se l'operació de trasllat de la Clínica ens trobàvem que calia tornar a adequar a la realitat la normativa existent per tal d'evitar possibles problemes o confusions", ha assenyalat el primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius.

Aquest acord haurà de ser aprovat pel ple municipal i ratificat per la Comissió Territorial d’Urbanisme de la Generalitat

Et destaquem...