Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/L’equip de govern de la Paeria continua informant els grups municipals sobre els canvis en el projecte del POUM

L’equip de govern de la Paeria continua informant els grups municipals sobre els canvis en el projecte del POUM

El proper dia 10 d’abril es convocarà una segona comissió informativa. Joan Queralt: “L’equip de govern busca el màxim consens i no té cap pressa per aprovar el nou planejament. Fa set anys que estem treballant en el POUM i els diferents grups municipals han tingut temps suficient per valorar i estudiar el document”.

Data publicació: Dijous 28, març del 2019


Imatge de la notícia L’equip de govern de la Paeria continua informant els grups municipals sobre els canvis en el projecte del POUM

L’equip de govern de l’Ajuntament de Lleida continua informant els grups municipals sobre els canvis en el projecte del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), el document estratègic que defineix el desenvolupament de Lleida com una ciutat més compacta, més cohesionada, més diversa i més sostenible, i planifica el seu desenvolupament econòmic i social per als propers 15 anys.

Avui ha tingut lloc la Comissió d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat i, el proper dia 10 d’abril es celebrarà una altra comissió. Les comissions informatives que s’estan realitzant es sumen a la reunió informativa que es va celebrar fa només uns dies on l’equip tècnic del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal va informar exhaustivament tots els representants dels grups polítics de la Paeria.

El regidor d’Hàbitat Rural i la Sostenibilitat, Joan Queralt, ha explicat que “l’equip de govern està obert a donar totes les explicacions i aclariments sobre el nou planejament urbanístic”. En aquest sentit, ha manifestat que “hem fet desenes de reunions informatives i, també, diverses comissions. I farem les que facin falta per arribar al màxim consens possible”. “Volem destacar que l’equip de govern no té cap pressa, i això es demostra perquè el POUM és un document estratègic que fa set anys que s’està treballant. A més a més, fa quasi un any de l’aprovació inicial i, des del passat mes de gener, tenim l’informe de la Comissió Territorial d’Urbanisme”. Aquests fets, segons Queralt, “desmunten les crítiques de l’oposició quan ens acusen de tenir pressa per aprovar el nou planejament i posen de manifest que “l’oposició ha tingut temps suficient per valorar i estudiar el que proposem amb el nou planejament”.

Joan Queralt s’ha mostrat convençut en que “el nou POUM proposa un planejament bo per l’urbanisme de la ciutat i, també, per la qualitat de vida de tots els lleidatans i lleidatanes”. “No entenem la postura de l’oposició, perquè sembla no pensen en el futur de Lleida, sinó només en posar traves a l’equip de govern”, ha conclòs el regidor.

Durant el decurs de la comissió celebrada avui s’han debatut els canvis que es proposen entre el document que es va aprovar inicialment ara fa gairebé un any i el text que es durà al ple extraordinari de la Paeria per la seva aprovació provisional. En aquest sentit, cal destacar que els canvis es poden classificar en tres blocs, segons el seu origen. Per una banda, els que venen motivats per les al·legacions presentades i que s’han estimat totalment o de forma parcial; per altra, els que van arribar fruit dels informes dels diferents dels organismes implicats en aquesta tramitació administrativa i, en tercer lloc, els que han sorgit arran de les aportacions i comentaris que els ciutadans han realitzat a títol individual en les diferents presentacions del POUM als barris o en la mateixa oficina de planejament urbanístic.

Et destaquem...