Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/L’alcalde Larrosa remarca l’impuls que el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal dona a Cappont

L’alcalde Larrosa remarca l’impuls que el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal dona a Cappont

El paer en cap, en una visita del programa “Barri a Barri”, destaca actuacions immediates a Cappont com la millora de l’enllumenat públic.

Data publicació: Dimecres 16, gener del 2019


Imatge de la notícia L’alcalde Larrosa remarca l’impuls que el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal dona a Cappont

Imatge: (c) Ajuntament de Lleida

Fèlix Larrosa, alcalde de Lleida, ha visitat la zona més antiga del barri de Cappont, acompanyat de representants veïnals, de la primera tinent d’alcalde i regidora de zona, Montse Mínguez, i d’un equip de tècnics municipals. L’estada ha servit per tractar sobre els pròxims projectes que es realitzaran al barri i per avaluar noves necessitats plantejades pels veïns i veïnes.

L’alcalde ha remarcat que “Cappont donarà moltes alegries a Lleida en els pròxims anys gràcies a un procés positiu de canvi” en què el Govern de la Paeria treballa. “Cappont és un dels barris de Lleida que ha crescut més en els darrers anys i ho continuarà fent perquè té oportunitat per créixer”, ha assegurat.

La visita s’ha iniciat al carrer de Santa Cecília, àmbit on es treballa per a una reordenació profunda que també inclou els equipaments més propers, el pavelló de l’Antorxa, l’Escola Bressol i el col·legi dels Camps Elisis.

La transformació que genera el POUM

Fèlix Larrosa ha explicat que el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal planteja una revisió dels sectors industrials de Cappont, els quals desapareixen per donar pas a zones residencials que atrauran nous veïns i veïnes.

Un altre projecte que es deriva del POUM és l’objectiu d’integrar més els Camps Elisis amb el barri i estendre’ls per tal d’aconseguir un parc encara més gran.

El paer en cap ha explicat que l’espai que es denominava Àrea Residencial Estratègica -entre Cappont i el Polígon El Segre- seguirà evolucionant amb el nou planejament urbanístic del POUM: “és una de les zones de creixement urbanístic de la ciutat amb caràcter immediat i serà perfectament compatible amb la part més antiga del barri”.

L’alcalde ha anunciat que la pròxima setmana començaran les obres de millora de l’enllumenat públic de Cappont, que va ser la proposta guanyadora de la segona edició dels Pressupostos Participatius en aquest barri.

Sobre l’actuació que es va imposar en la primera edició -introduir elements que generin ombra en la Passarel·la del Liceu Escolar- el paer en cap ha informat que l’actuació està en fase de concreció de projecte. “És una iniciativa ambiciosa i singular”, ha dit l’alcalde. “Tècnicament és viable, millorarà la imatge de la ciutat, l’hem de tirar endavant i ho farem per parts”, ha afegit.

Pel que fa a les darreres operacions realitzades a Cappont, Fèlix Larrosa ha destacat el bosc urbà, els Camins Escolars i la reforma de la línia d’autobús en l’entorn de l’Escola Francesco Tonucci. Així mateix, està a punt de començar l’adequació del pàrquing dissuasiu situat al costat de l’Atlètic Segre.

 

Imatge: (c) Ajuntament de Lleida

Et destaquem...