Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/L’alcalde accidental fa balanç de la campanya de manteniment en la xarxa de camins de l’Horta

L’alcalde accidental fa balanç de la campanya de manteniment en la xarxa de camins de l’Horta

Toni Postius explica les actuacions en 32,6 km de camins de terra, el soteig i reg asfàltic en altres 36 vials i el desbrossament de 115,3 km lineals de vorals

Data publicació: Divendres 05, agost del 2022


Imatge de la notícia L’alcalde accidental fa balanç de la campanya de manteniment en la xarxa de camins de l’Horta

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

L’alcalde accidental i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, ha visitat aquest matí els treballs de manteniment que l’Ajuntament de Lleida està realitzant en la xarxa de camins municipals, què abasta més de 500 km, a banda de les parcel·les que també són propietat de la Paeria.

Toni Postius, acompanyat pel regidor d’Ocupació, de Responsabilitat Social i de l’Horta, David Melé, ha aprofitat la visita per fer balanç d’aquestes tasques, assenyalant la seva importància, enguany més gran si cal, a causa de les especials condicions meteorològiques i l’extrema sequera, amb el consegüent perill d’incendis, que obliga a tenir aquests espais en les millors condicions possibles.

Fins al moment, s’ha actuat en un total de 32,6 km de camins que no estan asfaltats, aportant 1.324 metres cúbics de material per arranjar i fer el soteig en aquests, la qual cosa ha permès reforçar el ferm, perquè els usuaris que els utilitzin, principalment els pagesos i veïns de l’Horta, puguin transitar millor, segons ha explicat Postius.

L’alcalde accidental també ha destacat la feina feta en els camins asfaltats de titularitat municipal durant aquesta campanya. S’ha actuat en 36 camins amb soteig de clots i reg asfàltic, una feina que encara s’està duent a terme i que vol atendre tots aquells casos per eliminar el perill que hi pugui haver pels vehicles que circulen.

Una altra tasca que està duent a terme aquest estiu l’Ajuntament de Lleida és la campanya de desbrossament. Fins ara, s’ha actuat en un total de 115,3 km lineals de vorals de camins, del total de 529, en els quals està previst intervenir enguany. Al marge dels vorals, també s’han desbrossat 65.229 metres quadrats en solars de titularitat municipal. Un 60% dels 95.000, en els quals s’intervindrà durant aquest any.

Toni Postius ha valorat la importància d’aquestes feines. “Les pluges de primavera han ocasionat la proliferació i creixement d’herbassars i canyissos, que davant possibles actuacions incíviques, poden generar situacions de perill. L’Ajuntament de Lleida realitza aquesta campanya de manteniment en col·laboració amb una empresa especialitzada i amb la participació de diversos departaments municipals”.

La Regidoria de l’Horta realitza inspeccions en solars de titularitat privada, requerint als seus propietaris l’adequació d’aquests espais en el cas que sigui necessari. Per altra part, altres serveis municipals, en especial l’Institut Municipal d’Ocupació i el Centre Especial de Treball duen a terme tasques de manteniment i jardineria, per contribuir a la millora dels espais públics de la ciutat, segons ha explicat l’alcalde accidental.

Et destaquem...