Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/L’Ajuntament de Lleida arranja en profunditat les escales mecàniques de la plaça de Sant Joan

L’Ajuntament de Lleida arranja en profunditat les escales mecàniques de la plaça de Sant Joan

L’espai inferior de les escales s’adequarà, coincidint amb la pròxima obertura d’un establiment de restauració.

Data publicació: Divendres 12, novembre del 2021


Imatge de la notícia L’Ajuntament de Lleida arranja en profunditat les escales mecàniques de la plaça de Sant Joan

Imatge: ©Javi Martín

El paer en cap, Miquel Pueyo, i el primer tinent d’alcalde, Toni Postius, han visitat les obres de renovació de les escales mecàniques de la plaça Sant Joan que estaran enllestides abans de Nadal.

L’equipament té més de 30 anys d’antiguitat. L'alcalde i Postius han remarcat que les escales es trobaven molt malmeses i patien avaries freqüents, causades per actes vandàlics, per les inclemències del temps però, també, per manca del manteniment adequat.

Els treballs inclouen la substitució del conjunt de rodaments i coixinets per a cadascun dels 142 esglaons, la instal·lació d’una guia antibolcat dels esglaons, un nou suport de la placa d’embarcament així com la renovació dels passamans i del semàfor de senyalització, entre altres tasques de manteniment.

L’espai públic que queda en la part de sota es dignificarà -també ha estat víctima d’actes incívics- i es col·locarà una càmera de videovigilància. Aquesta acció coincideix amb la pròxima obertura d’un establiment de restauració que tindrà un dels seus accessos passant per sota de les escales.

El pressupost dels treballs és de 133.689,44 euros (IVA inclòs).

Mentre duri l'operació, l’accés a la Ronda del Canyeret es realitzarà per l’ascensor i per les escales del centre de la plaça.

Amb aquesta actuació es potencia l’accessibilitat entre l’Eix Comercial i els jutjats, ja que s’evitaran les freqüents avaries que afectaven les escales. Així mateix, es millora la connexió amb la Seu Vella, donat que recentment també es van estrenar els nous ascensors des del Canyeret cap al Turó.

Et destaquem...