Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/Jornada informativa sobre el nou polígon industrial de Torreblanca amb els enginyers agrònoms

Jornada informativa sobre el nou polígon industrial de Torreblanca amb els enginyers agrònoms

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, ha explicat avui a aquest col·lectiu professional la situació en què es troba la tramitació d’aquest gran sector industrial, "que marcarà un punt d’inflexió en el creixement i desenvolupament de la ciutat".

Data publicació: Dimarts 22, mar� del 2022


Imatge de la notícia Jornada informativa sobre el nou polígon industrial de Torreblanca amb els enginyers agrònoms

Imatge: © Ajuntament de Lleida

La delegació a Lleida del Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya ha acollit aquesta tarda una jornada informativa sobre el nou polígon industrial de Torreblanca-Quatre Pilans, a càrrec de Toni Postius, primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme de la Paeria.

La trobada s’ha celebrat dins del procés participatiu endegat per a l’elaboració del Pla Director Urbanístic d’Activitat Econòmica i fruit de la jornada celebrada el mes passat a la Llotja sobre Torreblanca, ja que l’entitat va sol·licitar aleshores poder celebrar una jornada específica pels seus col·legiats atesa la importància del nou polígon per al futur de les Terres de Lleida.

Postius ha explicat als assistents la situació en la qual es troba la tramitació d’aquesta nova gran àrea industrial, amb els treballs que s’estan duent a terme dins de la fase d’avanç d’aquesta figura de planejament urbanístic, i ha recollit les aportacions i resolt els dubtes dels professionals que han assistit a la trobada.

“Aquest és un projecte que marcarà un punt d’inflexió en el creixement i desenvolupament de la ciutat, i prova d’això és que ja estem rebent moltes peticions d’informació de diferents empreses que volen implantar-s’hi”, ha afirmat el regidor. Postius ha destacat que “els treballs del Pla Director avancen a bon ritme i la coordinació entre la Generalitat i la Paeria és constant per poder complir amb els terminis i que Torreblanca sigui una realitat en breu”.

Aquest Pla Director ha de permetre posar al mercat d’aquí a un any més de 240 hectàrees de sòl industrial i logístic, amb connexió ferroviària i capacitat per a disposar de parcel·les de diferents mides per encabir tota mena de projectes empresarials, inclosos els de grans dimensions.

Actualment, està obert el procés de participació ciutadana al web participa.gencat.cat per tal d’incorporar propostes i opinions del conjunt de la ciutadania, en especial, dels actors més vinculats amb el projecte.

Una vegada acabi el procés participatiu, es redactarà el primer document concret del PDUAE, que aprovarà inicialment la Comissió territorial d’urbanisme de Catalunya, previsiblement durant la primavera de 2022.

S’obrirà llavors el preceptiu període d’informació pública per presentar al·legacions. Aquestes donaran la forma final al document del PDUAE que la mateixa Comissió de territorial d’urbanisme de Catalunya aprovarà definitivament el segon semestre de 2022. El Pla entrarà en vigor en ser publicat al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC).

Et destaquem...