Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/Fèlix Larrosa es mostra contundent en la defensa del POUM i de l’interès general de la ciutadania

Fèlix Larrosa es mostra contundent en la defensa del POUM i de l’interès general de la ciutadania

El paer en cap ha assegurat que la Paeria mai pagarà 20 M€ de les expropiacions pels solars del sector del carrer Palauet, a la Bordeta. L’actuació municipal preveu la urbanització d’una zona verda de 30.000 m2, amb edificis d’habitatges, 180 dels quals de protecció pública per afavorir l’emancipació dels joves del barri.

Data publicació: Dijous 14, març del 2019


Imatge de la notícia Fèlix Larrosa es mostra contundent en la defensa del POUM i de l’interès general de la ciutadania

Imatge: ©Javi Martín

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha estat contundent a l’hora de respondre les accions de pressió en contra de l’actuació prevista en l'ordenació del carrer Palauet de la Bordeta. “Em dol la manipulació que es pugui fer entorn a aquest tema i que es pugui amagar els interessos privats per sobre dels públics”, ha dit. Larrosa ha explicat que la persona titular dels terrenys, on s’ha projectat una zona verda de 30.000 m2 amb habitatges al voltant, ha recollit signatures perquè es faci la urbanització de l’espai adequada als seus interessos particulars. “Ho trobo indecent”, ha assegurat, i s’ha referit al suport que li estan donant  algunes entitats i veïns i veïnes del barri perquè no se’ls ha informat correctament de la iniciativa i creuen que es traurà un parc per fer habitatges.

Segons ha indicat l’alcalde, el propietari majoritari dels terrenys on es vol fer aquesta ordenació, espera que la Paeria li pagui 20 milions en concepte de les expropiacions. “Aquest alcalde, que sempre pensa en els interessos generals i de quina manera pot avançar la Bordeta, no està subjecte al xantatge. La Paeria mai pagarà 20 milions d’euros d’una expropiació d’un solar”, ha reiterat.

L’actuació a la zona contempla el nou traçat del vial Víctor Torres i la reactivació d’aquests terrenys i que, d’acord a la normativa, el propietari pugui obtenir les plusvàlues urbanístiques corresponents per equilibrar econòmicament el sector. El que no s’admet, ha dit Larrosa, és que el propietari digui que es deixi tot com està i que cobri les expropiacions, que venen del 1999.

La decisió més important del planejament ha estat consensuada, amb l’objectiu de no restar espai a l’Horta de Lleida i de repensar la ciutat cap a dins del municipi, principi acordat de forma majoritària.

Parc del Palauet, a la Bordeta

El nou Pla General planteja un parc de 30.000 m2, rodejat de espais habitacionals que permetin a la gent jove quedar-se viure al barri i en harmonia amb l’espai i una millora de la qualitat urbana. El paer en cap ha assenyalat que l’ajuntament donarà solucions urbanístiques perquè el propietari pugui recuperar els dines de les finques que formen part de l’actuació, però això no ha de comportar que ho paguin els ciutadans/es . Les plusvàlues urbanístiques que es generin compensaran el que s’hi faci, com els edificis del costat, els vials, etc. Es tracta d'una zona que toca amb una via cabdal per a la comunicació futura de Palauet, de Víctor Torres, etc., que guanya en centralitat i que beneficia les persones que hi viuen.

Obres de manteniment a la Bordeta

La Brigada Municipal està executant diverses actuacions de manteniment al barri de la Bordeta, pel que fa a embornals, temes d’aigua, etc. Entre altres, estan canviant rajoles malmeses a la plaça de Sant Jordi. Aquests dies es faran treballs de reparació als carrers Solsona, Pla d’Urgell i Hostal.

Els Bucs d’assaig El Mercat

L’alcalde Larrosa ha saludat l’equip coordinador dels Bucs d’assaig El Mercat, un servei públic de titularitat municipal destinat a facilitar espais on la joventut de Lleida pugui desenvolupar els seus projectes creatius en l’àmbit de la música i altres disciplines artístiques. Es van inaugurar el 2005 i s’han ampliat posteriorment. Actualment, el servei compta amb més d’un miler de persones usuàries registrades, amb 169 grups d’estils molt diversos, 35 solistes i 3 grups de ball/dansa.

Et destaquem...