Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/Fèlix Larrosa: “Les Torres del Cel es convertiran en un element icònic de la ciutat i en la gran porta de Pardinyes, que contribuirà a la vitalització del barri”

Fèlix Larrosa: “Les Torres del Cel es convertiran en un element icònic de la ciutat i en la gran porta de Pardinyes, que contribuirà a la vitalització del barri”

El paer en cap ha afirmat que amb el Pla de l’Estació i aquest projecte el barri està cridat a viure “la seva revolució” des del punt de vista social, econòmic i urbanístic. Avui s’ha posat iniciat la construcció de la primera torre del conjunt residencial, al costat de la Llotja i que comptarà amb dues torres amb 196 habitatges. Larrosa ha destacat que hi hagi una inversió de prop de 41 milions d’euros a la ciutat, que generarà ocupació, riquesa i sinergies positives.

Data publicació: Divendres 05, abril del 2019


Imatge de la notícia Fèlix Larrosa: “Les Torres del Cel es convertiran en un element icònic de la ciutat i en la gran porta de Pardinyes, que contribuirà a la vitalització del barri”

Imatge: ©Javi Martín

El projecte de les Torres del Cel, en el terreny annex a la Llotja, ha vist com avui s’iniciaven els treballs de construcció de la primera torre. El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha mostrat satisfacció perquè el projecte tiri finalment endavant i ha destacat la inversió que comporta, de prop de 41 milions d’euros, ja que representa ocupació, riquesa i sinergies positives a la ciutat. L’alcalde ha remarcat especialment el que aquesta actuació suposa per al barri de Partdinyes. Ha assegurat que és un projecte que il·lusiona i que es convertirà en un element icònic de la ciutat i “serà la gran porta d’entrada a Pardinyes, quan s’entra a la ciutat pels sectors industrials, que contribuirà a la vitalització del barri”, ha dit. A més, ha assenyalat que amb el Pla de l’Estació i es Torres del Cel el barri està cridat a viure “la seva revolució” des del punt de vista social, econòmic i urbanístic.

L’alcalde ha explicat que el projecte feia anys que s’esperava, però que ha patit les conseqüències de la crisi econòmica. Però “ara tanquem una etapa respecte a la Llotja que ha anat acompanyada de llegendes, algunes reals i d’altres de mentida absoluta”, ha afegit. Segons ha cometat, una edificació singular com aquesta fa la cuitat diferent i genera un nou espai paisatgístic alhora que es genera un nou producte immobiliari, necessari i que dinamitza el sector.

Presentació a la Llotja

La promotora immobiliària Metrovacesa ha presentat aquest dimecres a la Llotja la promoció de “Les Torres del Cel” amb els responsables de la companyia i dels reconeguts arquitectes Patxi Mangado, Ramón Sanabria i Ramón María Puig. El conseller delegat de Metrovacesa, Jorge Pérez de Leza, ha afirmat que era un projecte icònic que volien liderar, que configuraran un nou paisatge urbà a la ciutat. Pérez de Leza ha explicat la seva aposta pel projecte i per la ciutat, on estan desenvolupant altres promocions.

L’arquitecte Mangado ha ressaltat que la ciutat guanya en intensitat urbana, econòmica i en l’aprofitament del temps i l’espai. A més, ha posat en relleu la topografia de la cuitat, que permet una relació visual de les dues torres amb la Seu Vella. Igualment, Sanabria considera que és un projecte de ciutat, que canviarà l”skyline”de Lleida i que s’incorporarà a la ciutat, “li donarà una nova imatge”. Entre altres, ha apuntat la flexibilitat, l’eficiència i la funcionalitat dels habitatges.

Les Torres del Cel

El projecte de “Les Torres del Cel” contempla la construcció de 196 habitatges distribuïts en dues torres de 70 m d’altura i 21 plantes cadascuna. La promoció comptarà amb 210 places de pàrquing, 112 trasters i 4 locals comercials. Els habitatges tindran d’1 a 5 dormitoris amb terrasses. La primera de les torres, amb 98 habitatges, es preveu acabar en dos anys i que el conjunt s’enllesteixi en un màxim de 5 anys. Metrovacera farà les obres a través de la constructora Avintia i la comercialització anirà a càrrec de Finques Farré.

Et destaquem...