Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/En marxa l’enderroc de l’antiga comissaria de la Policia a Sant Martí

En marxa l’enderroc de l’antiga comissaria de la Policia a Sant Martí

Les obres duraran unes tres setmanes i l’espai resultant es destinarà en un futur a una plaça amb zona verda. L’alcalde, Miquel Pueyo, ha visitat avui les obres, acompanyat del primer tinent d’alcalde, Toni Postius, i ha destacat la transformació que viurà aquesta part del Centre Històric.

Data publicació: Dimarts 14, mar� del 2023


Imatge de la notícia En marxa l’enderroc de l’antiga comissaria de la Policia a Sant Martí

 

Les obres d'enderroc de l'antiga comissaria de la Policia Nacional al carrer Sant Martí estan ja en marxa i quedaran acabades a finals de mes, han explicat avui l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i el primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius, que han visitat avui les tasques, a càrrec de l'empresa BBiosca.

L'edifici data dels anys seixanta i compta amb 1.567 metres quadrats de superfície construïda. Es trobava en un estat de conservació molt precari i està ubicat sobre terrenys qualificats de zona verda.

"És un espai important per esponjar el Centre Històric. Aquí hi haurà una plaça i una zona verda i d'acord amb el projecte d'edifici únic de la Generalitat i les necessitats d'ús que ens plantegin l'Orfeó Lleidatà, el Centre d'Art La Panera i altres col·lectius del barri, a les quals intentarem donar resposta", ha afirmat el Paer en Cap, qui a més ha convidat tots els lleidatans i lleidatanes a descobrir la "nova visual del Turó de la Seu Vella" que es podrà veure amb la desaparició de l'edifici.

Per la seva banda, Postius ha indicat que ja s'està treballant amb la Generalitat i amb aquests col·lectius del barri per endreçar tot aquest espai de forma unificada amb el de l'antic Magisteri. El tinent d'alcalde ha assenyalat que aquesta actuació permetrà també "netejar un espai que estava en avançat estat de degradació, que havia tingut problemes d'okupació i plagues, i, a més, estem expectants perquè un cop net l'espai puguem veure si encara hi queden restes de muralla medieval". "Per tant, previ a qualsevol actuació d'urbanització mirarem si podem recuperar una part del patrimoni històric de la ciutat en una part cèntrica de la ciutat", ha afegit.

El cost de la demolició és de 62.476 euros, mentre que la compra de l’edifici a l’Estat va suposar una inversió de 171.778 euros. L’edifici, situat entre els carrers Sant Martí i Camp de Mart, portava en desús i buit des de l’any 2011.

Saber-ne més >>

Imatges relacionades

Fitxers relacionats

Et destaquem...