Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/En marxa els ascensors renovats entre el Canyeret i la Seu Vella

En marxa els ascensors renovats entre el Canyeret i la Seu Vella

S’han substituït els dos elevadors i s’ha renovat tota la instal·lació, que també incorpora mesures antivandàliques i videovigilància.

Data publicació: Dimecres 12, maig del 2021


Imatge de la notícia En marxa els ascensors renovats entre el Canyeret i la Seu Vella

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

Avui s’han obert per al seu ús habitual els dos ascensors que connecten la zona del Canyeret amb la Seu Vella, un cop completades les tasques per renovar aquestes instal·lacions.

S’ha dut a terme una renovació completa, ja que els ascensors, que havien estat instal·lats l’any 1992, estaven deteriorats pel seu envelliment, que causava avaries freqüents, i pels actes vandàlics que patien.

Aquesta reforma integral s’ha aprofitat per a renovar el subministrament elèctric i introduir millores d'eficiència energètica que ajudin a reduir-ne el consum. Els nous ascensors tindran una càrrega útil de 1.200 quilograms (16 persones com a màxim) i una velocitat nominal d'1,6 metres per segon, per salvar els 32 metres de desnivell (amb una parada intermèdia) amb els que compta aquesta instal·lació.

També s’hi ha incorporat mesures antivandàliques i un sistema de seguretat amb vídeovigilància per la zona d'entrada i sortida dels ascensors, així com al seu interior, per tal de garantir la seguretat dels ascensors i dels seus usuaris.

Les obres de substitució dels dos ascensors, que s’han endarrerit pels problemes causats per la Covid-19, tenen un pressupost de 270.000 euros i han anat a càrrec de la UTE Reforma Ascensors Seu Vella.

Et destaquem...