Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/El tinent d’alcalde Toni Postius destaca la recuperació del sector de la construcció en cloure la Trobada Immobiliària de l’APCE

El tinent d’alcalde Toni Postius destaca la recuperació del sector de la construcció en cloure la Trobada Immobiliària de l’APCE

Les llicències d’obres superen les del 2019 i les comunicacions prèvies gairebé s’equilibren, quan encara resten un mes i mig per finalitzar l’any. L’objectiu de la jornada immobiliària ha estat acostar a les empreses promotores i constructores catalanes informació sectorial de valor, tant de l’oferta existent com de la demanda interna i externa per ajudar a desenvolupar la seva activitat al territori amb les màximes garanties.

Data publicació: Dimarts 23, novembre del 2021


Imatge de la notícia El tinent d’alcalde Toni Postius destaca la recuperació del sector de la construcció en cloure la Trobada Immobiliària de l’APCE

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme de la Paeria, Toni Postius, ha traslladat un missatge optimista als promotors i constructors de Lleida en la cloenda de la Trobada Immobiliària de l’Associació de Promotors de Catalunya (APCE), que ha tingut lloc aquest matí a la seu de la COELL.

“Les dades que tenim avui d’expedients de llicències d’obres i comunicacions prèvies són de creixement. El 2019 es van atendre 260 llicències d’obres i 1934 comunicacions prèvies; el 2020, van ser 237 llicències d’obres i 1467 comunicacions prèvies. Aquest 2021, amb dades del divendres passat, portem 278 llicències d’obres i 1792 comunicacions prèvies”, ha explicat per afirmar que “malgrat la pandèmia, les dades demostren que el sector es torna a moure i que a poc a poc recupera les xifres prepandèmia”.

Toni Postius també ha destacat que es respiren ganes d’invertir, ja que “venen moltes empreses interessades a desenvolupar diferents sectors, i de dur a terme diferents projectes de ciutat”.

El primer tinent d’alcalde, malgrat reconèixer que les llicències d’activitats encara fluixegen una mica, “estem adaptant-nos al canvi de dinàmiques que ha provocat la COVID. És evident que el mercat ha canviat, i encara hi ha una part important de la crisi que no permet acabar de remuntar, tot i que les dades senyalen un creixement positiu”, ha continuat explicant.

L’oportunitat dels Next Generation

Postius ha posat de manifest que l’Ajuntament de Lleida s’està presentant a totes les convocatòries dels Next Generation i “això suposarà que amb certa immediatesa, surtin a licitació els diferents projectes als quals esperem obtenir el finançament. Els projectes de baixes emissions ascendeixen a uns 10 MEUR en un primer projecte, i aquestes licitacions si tot va bé, sortiran a partir del març / abril del 2022”, ha citat.

El responsable de l’Urbanisme municipal ha demanat la col·laboració del sector i celeritat per poder fer front a tots aquests projectes atès que les dates i els terminis d’execució seran molt ajustats i caldrà disposar d’empreses que es presentin a les pliques i que puguin complir amb els requisits de les dates. “No només traurà licitacions l’Ajuntament de Lleida pel que caldrà que el sector estigui preparat, ja que se’ns gira molta feina a tots”.

Una regidoria dinàmica

Toni Postius ha recordat que malgrat la Covid, des de la Regidoria d’Urbanisme, “no s’ha estat en cap moment aturat i tenim grans projectes que van caminant com són el polígon de Torreblanca Quatre Pilans, que està en la fase prèvia de redacció del pla director i ja s’està treballant amb la comercialització d’aquest; el polígon de Torre Solé, que ja està en marxa, amb les obres iniciades i la comercialització també en tràmit; el Pla de l’Estació, amb inversors interessats a desenvolupar-ho amb propostes de més de 100 MEUR, i la nova estació d’autobusos que també serà un actiu important a la zona amb una inversió de prop de 20 milions d’euros.

El regidor d’Urbanisme també s’ha posat sobre la taula la modificació de l’ordenança de llicències d’obres per facilitar la tramitació i comptar amb els col·legis professionals. “La voluntat és poder aplicar-la l’any vinent. Som molt conscients que han de canviar les coses. Volem canviar les coses i volem ajudar a tothom que vulgui invertir a la nostra ciutat”.

Postius ha finalitzat la seva intervenció manifestant la voluntat de col·laboració amb el sector. “Feu-nos saber els problemes que teniu, perquè el nostre objectiu és tirar endavant la ciutat i ajudar-vos per poder endegar els projectes que tingueu”, ha clos.

La Trobada de l’APCE

La Trobada Immobiliària de l’Associació de Promotors de Catalunya (APCE), la institució més representativa del sector de la promoció i construcció d’habitatges a Catalunya i un referent essencial per a l’empresariat català, es marca com a objectiu explicar als promotors i constructors quina és la situació actual de la promoció immobiliària a Catalunya i a la província de Lleida, comentar les darreres novetats en matèria legislativa i les implicacions que tenen sobre l’activitat promotora i constructora, facilitar eines per encarar les problemàtiques amb què es troben les empreses del sector en el seu dia a dia, explicar les darreres novetats en matèria de finançament de la promoció, i apropar la tasca que duu a terme l’APCE per defensar els seus interessos davant de les administracions, les entitats socials i el conjunt de la societat.

L’APCE està formada per més de 500 grups immobiliaris associats -públics i privats- que representen a més de 1.000 empreses promotores, constructores i patrimonialistes arreu del territori, a més de comptar amb comissions territorials delegades a Tarragona i a Lleida, aquesta última presidida per Montse Pujol, que ha estat l’encarregada de donar la benvinguda als participants i inaugurar la trobada.

Et destaquem...