Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/El projecte Mariola 20.000 avança d’acord amb el calendari previst

El projecte Mariola 20.000 avança d’acord amb el calendari previst

L’Ajuntament de Lleida emprendrà un procés de participació ciutadana i, en dos setmanes, obrirà l’oficina d’informació del projecte.

Data publicació: Dijous 28, desembre del 2017


Imatge de la notícia El projecte Mariola 20.000 avança d’acord amb el calendari previst

El projecte Mariola 20.000 avança d’acord amb els terminis prevists, amb la propera posada en marxa de l’Oficina d’Informació del Pla i amb els treballs d’anàlisi de la situació de tots els pisos -habitabilitat, titularitat i perfil de residents- que s’estan completant.

L’Ajuntament de Lleida obrirà el 15 de gener l’oficina d’informació sobre el projecte de regeneració urbana de la Mariola, el més important que es durà a terme en el barri els propers anys. Els objectius de l’oficina són detallar als veïns i veïnes del barri i a qualsevol persona interessada les característiques d’aquest Pla, informar i assessorar a propietaris o comunitats de propietaris dels pisos inclosos en l’àmbit de Mariola 20.000 i validar les dades sobre residents i titulars i llogaters dels pisos.

Les visites seran ateses al Centre Cívic de la Mariola per tècnics municipals d'habitatge. Les visites es poden concertar a l'EMU 973 700 606 o al correu emu@paeria.esi tindran lloc els dimarts i els dimecres de 10 a 12.

L’estat actual dels Blocs Mariola

En relació a les queixes veïnals que recentment han aparegut sobre la situació d’alguns pisos dels Blocs Mariola, la Paeria manifesta el següent:

- Els Blocs Mariola són de titularitat privada majoritàriament. 

- Els pisos públics existents en el sector són de la Generalitat.

- Les polítiques d’Habitatge són competència de la Generalitat.

- És deure de tots els propietaris mantenir els seus pisos en perfecte estat de conservació i d’habitabilitat.

En aquest sentit, la Paeria vol incidir en la resolució del problema amb el projecte Mariola 20.000, que es presentarà a la Generalitat per tal de ser inclòs en el Pla Nacional de l’Habitatge i també es demanarà la col·laboració de l’Estat.

Així mateix, l’Ajuntament de Lleida vol remarcar que els serveis urbans al barri de la Mariola funcionen amb total normalitat i demana més col·laboració ciutadana i civisme per mantenir l’espai públic en condicions.

Mariola 20.000 i participació ciutadana

Al llarg del 2018, es realitzaran les sessions de participació ciutadana per definir el nou model de barri i d’habitatge que ha de permetre la redacció-proposta urbanística de Mariola 20.000.

El projecte preveu una regeneració urbana integral dels blocs Mariola. Es tracta d’una iniciativa ambiciosa que transformarà una part important del barri, per la qual cosa requerirà actuacions contundents des de diferents punts de vista, sobretot en el tema habitatge, i un període d’execució d’entre 8 i 10 anys.

Els objectius Mariola 20.000 s’estructuren en els eixos següents:

- el caràcter social, basat en assegurar el dret a un habitatge digne.

- el caràcter urbanístic, sobre la regeneració urbana que dinamitzi el barri.

- el caràcter comunitari, per avançar en un sistema públic d’equipaments.

- el caràcter econòmic, que vetllarà per generar noves oportunitats d’ocupació.

Mariola 20.000 es vol traduir en renovats habitatges, espais verds, equipaments comunitaris, mobilitat i transport públic així com oportunitats d’ocupació i noves iniciatives, entre altres.

Et destaquem...