Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/El ple de la Paeria aprova l’adjudicació de les obres de rehabilitació del Palau de Vidre

El ple de la Paeria aprova l’adjudicació de les obres de rehabilitació del Palau de Vidre

L’aprovació per part del ple era necessària per a poder iniciar la redacció del projecte i l’execució dels treballs tan aviat com sigui possible, per complir amb els requisits dels fons europeus i tenir l’obra acabada al setembre de l’any vinent, ha explicat la tinent d’alcalde Jordina Freixanet. L’expedient ha rebut 14 vots a favor, 2 en contra i 11 abstencions.

Data publicació: Dimecres 15, març del 2023


Imatge de la notícia El ple de la Paeria aprova l’adjudicació de les obres de rehabilitació del Palau de Vidre

 

El ple de la Paeria ha aprovat avui, en sessió extraordinària i urgent, l’adjudicació del contracte de redacció del projecte i d’execució de l’obra per a la rehabilitació energètica del Palau de Vidre, que permetrà, ha assegurat l’alcalde, Miquel Pueyo, “la recuperació i la transformació per a finalitats útils per al conjunt de la ciutat i del barri de Cappont d’aquest edifici emblemàtic”.

L’expedient ha estat aprovat amb 14 vots a favor, dels grups d’ERC, Junts i el Comú; 11 abstencions, per part del PSC, PP, Cs i del regidor no adscrit Sergio González; i els dos vots en contra dels no adscrits Ángeles Ribes i José Maria Córdoba. El contracte l’assumirà la Unió Temporal d’Empreses formada per Romero Polo i Acsa per un import de 5.715.185,27 euros.

La segona tinent d’alcalde, Jordina Freixanet, ha explicat que aquesta obra està inclosa en el Programa d’Impuls a la Rehabilitació d’Edificis Públics (PIREP), dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea amb els fons Next Generation EU, que aporten 3 milions d’euros al seu finançament. Això comporta, ha indicat, que cal tenir l’obra acabada al setembre de l’any vinent, per complir amb el termini fixat per la Unió Europea i no perdre aquests fons.

La resta del finançament l’assumirà la Paeria amb un crèdit, que està subjecte a l’autorització prèvia per part de l’òrgan de tutela financera de la Generalitat de Catalunya. El vistiplau del ple és necessari, ha afegit Freixanet, per poder fer ja aquesta adjudicació, abans de disposar de l’autorització i dels diners del crèdit, i accelerar l’obra de manera que es pugui complir aquest termini.

“Ens hem de congratular, perquè el Palau de Vidre fa molts anys que espera una rehabilitació integral i disposar de tres milions d’euros de finançament extern és una molt bona notícia. És un edifici del 1965 de Josep Maria Cots Massana, del que ens sentim orgullosos i que necessita una rehabilitació. El que no farem és que per les nostres decisions perdem aquest finançament i hàgim d’esperar 20 o 30 anys més”, ha afirmat Freixanet.

La regidora no adscrita Ángeles Ribes ha justificat el seu vot en contra perquè considera que és una “irresponsabilitat comprometre les finances de l’ajuntament a partir d’uns presumptes crèdits bancaris i permisos de tutela financera que avui no existeixen”.

El projecte

La rehabilitació del Palau de Vidre permetrà transformar els seus usos. La planta baixa, de 2.500 m², serà un espai diàfan amb usos socials i esportius, tant per a entitats del barri de Cappont com per al conjunt de la ciutat. La primera planta tindrà un espai per a oficines de la Fira de Lleida i també funcionarà com a hotel d’entitats. Entre altres, actuacions, es millorarà l’eficiència energètica, que ara és gairebé inexistent, amb la substitució de tots els vidres per un nou sistema intel·ligent, més adaptat al clima de Lleida, així com nous equips de telecontrol i gestió i enllumenat LED.

A més, s’instal·laran plaques fotovoltaiques a la teulada amb una potència de 100 kW per abastir d’energia l’edifici. També es preveu millorar-ne l’accessibilitat i la instal·lació de dos nous ascensors, entre altres millores, que haurà d’acabar de definir el projecte que presenti l’adjudicatari i que haurà de ser aprovat per la Paeria i sotmès a informació pública, ha afirmat Freixanet.

Saber-ne més >>

Imatges relacionades

Et destaquem...