Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/El paer en cap, Fèlix Larrosa, deixa clar que el projecte comercial de Torre Salses "serà un parc de mitjanes o grans superfícies o no serà"

El paer en cap, Fèlix Larrosa, deixa clar que el projecte comercial de Torre Salses "serà un parc de mitjanes o grans superfícies o no serà"

L'alcalde remarca que el planejament urbanístic és taxatiu en aquest aspecte i que no admetrà cap intent de modificar-ho sobre la marxa El govern municipal reitera la seva aposta per un centre comercial al pla de l’estació i per l’impuls al petit i mitjà comerç amb el pla de modernització dels equipaments comercials tradicionals

Data publicació: Dijous 24, gener del 2019


Imatge de la notícia El paer en cap, Fèlix Larrosa, deixa clar que el projecte comercial de Torre Salses "serà un parc de mitjanes o grans superfícies o no serà"

Imatge: (c) Ajuntament de Lleida

L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha volgut deixar clar avui, en resposta a les informacions periodístiques aparegudes, que el projecte comercial al sector SUR 42-Torre Salses "serà un parc de mitjanes o grans superfícies o no serà". El paer en cap ha assegurat que l'Ajuntament no coneix cap nou projecte de detall al respecte per part dels promotors, però ha indicat que el planejament urbanístic és taxatiu en aquesta qüestió.

"L'alcalde no ha enganyat a ningú i espero que a mi ningú m'hagi enganyat, perquè ho té malament. La modificació urbanística del SUR 42 i el POUM que tenim aprovat inicialment deixen clar que el SUR 42-Torre Salses està destinat a ser un parc de mitjanes i grans superfícies comercials. Per tant, qualsevol intent de modificar sobre la marxa els usos previstos amb la urbanització del sector està condemnat al fracàs", ha afirmat Larrosa.

A més a més, el paer en cap ha reiterat que model comercial de l'equip de govern contempla que aquest sigui un espai per acollir aquest tipus de grans botigues, permetent així que altres sectors de la ciutat on han proliferat recuperin el seu caràcter eminentment residencial.

L’alcalde s’ha posat en contacte amb la secretària general de la Fecom i el president de Pimec per manifestar-los-hi que el posicionament del govern municipal no ha canviat i que es manté el model de parc de mitjanes i grans superfícies per a Torre Salses.

Pel que a la implantació d'un centre comercial a Lleida, l'aposta de la Paeria segueix sent pels terrenys del pla de l'estació. "Per això estem treballant matí, tarda i nit en aquesta qüestió. Ahir mateix vaig tenir l'ocasió de parlar-ne amb el ministre de Foment, José Luis Ábalos, i pròximament tindrem la segona reunió de treball amb el secretari d'Estat d'Infraestructures per avançar-hi", ha afirmat.

"Per tant, ni un canvi de registre, ni un canvi d'estratègia. Nosaltres anem avançant en el model que creiem que requereix aquesta ciutat, que és un model d'oportunitats, de generació d'ocupació i de reforçar l'atracció i la capitalitat de Lleida", ha afegit l'alcalde. Ha destacat també la capacitat de diàleg del govern municipal per "arribar a punts d'acord amb projectes que han de contribuir a fer que aquesta ciutat avanci i es refermi en la capitalitat que té a Catalunya, ho podem fer també en l'àmbit del comerç".

En la mateixa línia, Larrosa ha recordat que aquestes accions per esperonar la posada en marxa de nous espais comercials a la ciutat per a captar inversions i generar noves oportunitats i més ocupació es complementen amb l'impuls al pla de modernització dels equipaments comercials tradicionals. "El petit comerç de la ciutat que ha de veure en tot plegat una oportunitat per seguir avançant i satisfent les necessitats dels seus clients i que finalment hi hagi una veritable modernització de l'oferta comercial a la ciutat de Lleida", ha conclòs l'alcalde.

 

Imatge: (c) Ajuntament de Lleida

Et destaquem...