Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/El nou POUM priortiza l'ús agrari i ramader a l’Horta per a una major competitivitat

El nou POUM priortiza l'ús agrari i ramader a l’Horta per a una major competitivitat

El tinent d’alcalde Fèlix Larrosa s’ha reunit amb els representants del sindicat JARC per parlar sobre el nou document, que tindrà especial atenció en la redacció de la regulació que afecta l’Horta.

Data publicació: Dijous 01, març del 2018


Imatge de la notícia El nou POUM priortiza l'ús agrari i ramader a l’Horta per a una major competitivitat

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

El tinent d’alcalde i regidor de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, s’ha reunit aquest dimecres amb els representats del sindicat agrari JARC, encapçalats pel secretari tècnic, Jordi Vidal, per parlar de les qüestions que afecten la regulació de l’Horta en el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Lleida. Larrosa ha exposat que el nou Pla pretén consolidar l’ús preferent de l’activitat agrària i ramadera, tema pel qual també han apostat des del sindicat, amb la voluntat que el POUM sigui una eina que consolidi aquest model que es vol per a aquesta àrea verda que envolta la ciutat. L’objectiu, segons ha apuntat Larrosa, és facilitar l’activitat econòmica perquè l’Horta esdevingui competitiva i tingui un futur. D’aquesta manera, es busca l’entrada de noves generacions de pagesos que vulguin dedicar-s’hi i que vegin possibilitats de negoci, superant els problemes de l’envelliment i el relleu generacional. El tinent d’alcalde ha explicat que això també es reforça a través del Catàleg de construccions situades en sòl no urbanitzable i la definició dels usos propis de l’Horta.

Larrosa ha escoltat les consideracions que ha fet el sindicat i ha assegurat que “es tindran en compte en la redacció del document” amb la voluntat de deixar el “màxim clara possible” la seva redacció i les línies a seguir per impulsar la seva activitat econòmica, una major sostenibilitat i la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes.

Durant la reunió s’han comentat aspectes més tècnics del POUM, que busca una major flexibilitat, amb més o menys construccions d’acord a les necessitats de les explotacions agràries de l’Horta, o la compatibilitat amb alternatives d’oci natural.

 

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

Et destaquem...