Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/El conjunt escultòric d’Indíbil i Mandoni viatjarà a Barcelona per a la seva restauració

El conjunt escultòric d’Indíbil i Mandoni viatjarà a Barcelona per a la seva restauració

La Paeria ha arribat a un acord amb el Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat per restaurar-lo, en una actuació valorada en quasi 30.000 euros i que es preveu d’uns sis mesos. L’Ajuntament assumirà el cost de la llança, estimat en 10.000 euros.

Data publicació: Dilluns 16, novembre del 2020


Imatge de la notícia El conjunt escultòric d’Indíbil i Mandoni viatjarà a Barcelona per a la seva restauració

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

El conjunt escultòric d’Indíbil i Mandoni lluirà nova imatge a l’Arc del Pont, després dels treballs de restauració que s’hi duran a terme en breu. La Paeria ha arribat a un acord amb el Centre de Restauració de Béns Mobles del Departament de Cultura de la Generalitat per realitzar l’actuació, que està valorada en prop de 30.000 euros. El conjunt escultòric serà traslladat properament a la seu del Centre de Restauració i es preveu que els treballs s’allarguin uns sis mesos.

L’actuació inclourà l’escaneig i digitalització de l’escultura i la seva impressió digital 3D en cera recuperant la composició i forma originals. Aquest pas serà important per a la reconstrucció i la reposició de la llança, la falcata enfundada i el grilló, que actualment li manquen a l’escultura. La Paeria serà l’encarregada d’executar aquesta reposició, amb un valor estimat de 10 mil euros. La participació de la Paeria també inclourà l’embalatge i el trasllat del grup escultòric fins al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya i el seu retorn i recol·locació en el seu lloc original.

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, ha valorat que el projecte s’hagi pogut desencallar amb aquest acord, després de treballar-hi intensament. “Tenim interès pel patrimoni històric i artístic de la ciutat i intentem buscar solucions per atendre les necessitats que hi ha, com en aquest cas, que podrem tornar a veure en la seva esplendor un dels monuments més emblemàtics de la ciutat”. Postius ha explicat que el conjunt escultòric feia temps que requeria una restauració general, segons un informe elaborat pel departament municipal de Patrimoni Cultural, Històric i Artístic – Arqueologia, per poder-ne assegurar la conservació en el futur.

El tinent d’alcalde s’ha referit a la proposta de buscar empreses per recollir fons per al projecte de restauració i ha comentat que, tot haver estat buscant mecenes, aquest no era el moment per fer-ho, donada la crisi econòmica per la qual passa el teixit empresarial i comercial de la ciutat per la Covid-19. Per aquest motiu, ha indicat que es va aparcar la iniciativa i es van treballar alternatives fins a poder signar el conveni amb el Departament de Cultura.

Et destaquem...