Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/Arrenca amb força el projecte Mariola 20.000

Arrenca amb força el projecte Mariola 20.000

L’alcalde de Lleida convoca la Comissió de Seguiment del projecte Mariola 20.000 pel proper 13 de setembre. Fèlix Larrosa: “Quan parlem de Mariola 20.000 parlem de les persones. L’ajuda a les persones i l’atenció a les persones, sigui gent gran o gent jove, és la nostra prioritat”.

Data publicació: Dimarts 04, setembre del 2018


Imatge de la notícia Arrenca amb força el projecte Mariola 20.000

Imatge: @Hermínia Sirvent

L’alcalde de Lleida ha anunciat avui, en el marc de la visita a les obres de millora del ferm al carrer Cardenal Cisneros de la Mariola, que dijous de la setmana vinent s’ha convocat la Comissió de Seguiment de Mariola 20.000. “Aquesta comissió ha de ser la primera de les moltes reunions de treball que hi haurà des del punt de vista de la transversalitat municipal, amb la participació dels serveis socials, dels serveis d’urbanisme i dels serveis de participació ciutadana, i té l’objectiu de bastir un bon projecte que ha de contribuir a la regeneració de tot aquest sector de la ciutat”.

“Quan parlem de Mariola 20.000 parlem de les persones. L’ajuda a les persones, l’atenció a les persones, sigui gent gran o gent jove, és la nostra prioritat. El Pla Transversal per a la Gent Gran, tindrà una especial significació al barri de la Mariola, ja que en aquest sector viuen de l’ordre d’uns 90 avis i àvies que, en alguns casos, viuen sols. Vetllem també, especialment, per a què els joves del barri tinguin una oportunitat, ja sigui a través de l’Institut Municipal d’Ocupació o a través de les diverses polítiques actives de foment de l’emprenedoria”.

Els objectius del projecte Mariola 20.000 s’estructuren en quatre branques: el caràcter social, basat en assegurar el dreta a un habitatge digne; el caràcter urbanístic, sobre la regeneració urbana que dinamitzi el barri, el caràcter comunitari, per avançar en un sistema públic d’equipaments, i el caràcter econòmic, que vetllarà per generar noves oportunitats d’ocupació.

L’anunci l’ha realitzat l’alcalde de Lleida en el marc de la visita a les obres de millora del ferm que s’estan realitzant al carrer Cardenal Cisneros de la Mariola. Les obres de pavimentació, que també es fan aquests dies en altres carrers de la ciutat, s’aborden cada any a finals d’estiu per garantir el bon estat de conservació de la xarxa viària i tenen un pressupost d’uns 800.000 euros.

L’alcalde Larrosa ha explicat que el carrer Cardenal Cisneros és una de les principals artèries de la ciutat i està cridada a ser un dels elements de dinamització del barri de la Mariola i, per tant, amb aquesta actuació es millorarà de forma substancial les comunicacions al barri i la ciutat. Finalment, pel que fa a les obres, l’alcalde ha demanat paciència als veïns i veïnes perquè les actuacions de millora del ferm són actuacions pel bé públic i d’interès general i finalitzaran en breu.

 

Imatge: @Hermínia Sirvent

Et destaquem...