Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/Alcalde Larrosa: “el SUR-42 vol dir més inversió per a Lleida, més ocupació, més atracció i més ciutat”

Alcalde Larrosa: “el SUR-42 vol dir més inversió per a Lleida, més ocupació, més atracció i més ciutat”

La Paeria i Eurofund firmen el conveni que ampliarà i perllongarà el Vial de Víctor Torres i que desenvoluparà el sector comercial de Torre Salses. El paer en cap remarca que el projecte fa “avançar la capitalitat de Lleida” L’avinguda de Torre Salses es batejarà com a Gran Via de Magraners.

Data publicació: Dimecres 05, desembre del 2018


Imatge de la notícia Alcalde Larrosa: “el SUR-42 vol dir més inversió per a Lleida, més ocupació, més atracció i més ciutat”

Imatge: (c) Ajuntament de Lleida

El paer en cap Fèlix Larrosa ha presidit la signatura del conveni de gestió urbanística que permetrà executar el desdoblament i la prolongació del vial de Víctor Torres i que fa efectiva l’ordenació urbanística del SUR-42 a Torre Salses amb el desenvolupament comercial d’aquest sector. L’alcalde ha expressat la seva satisfacció per l’impuls d’aquesta iniciativa que és “l’última gran actuació del Pla General de Lleida del 1999”. “És un projecte de ciutat molt ambiciós, que comportarà vertebrar urbanísticament dos barris tan importants com la Bordeta i Magraners i que atansarà encara més al centre urbà les comarques meridionals de Lleida per via de la variant sud”. Larrosa ha anunciat que l’avinguda de Torre Salses es batejarà amb el nom de Gran Via de Magraners.

El conveni l’han subscrit l’alcalde Larrosa i, en representació de l’empresa Eurofund, Ion Salarregui López i Albert Simó. Hi ha assistit el tinent d'alcalde Rafael Peris. Larrosa ha manifestat que aquesta nova àrea comercial complementa l’actual oferta de Lleida tradicional i de proximitat i veta les fuites de clients. A més, “ens permet ordenar la ciutat de forma que puguem avançar en termes de sostenibilitat, de millor gestió dels usos i de generar nous espais urbans per al gaudi de tothom”, ha indicat.

Impacte econòmic de 326 MEUR

El paer en cap ha remarcat que el SUR 42 canviarà la fesomia de Lleida i ha posat en especial relleu les principals xifres que es desprenen d’aquest acord i del projecte global:

- un finançament, per part d’Eurofund, d’1’2 milions d’euros per desdoblar i perllongar el vial de Víctor Torres. Es tracta d’una infraestructura viària bàsica de la ciutat- que compta amb un pressupost de 2’7 milions d’euros. Larrosa ha apuntat que en l’acord signat avui es fa referència a la modificació del Pla General realitzada per la Paeria amb què es va evitar haver d’expropiar i enderrocar cinc habitatges per on passava inicialment el traçat del Vial. El conveni resol definitivament, per tant, “un conflicte que ha angoixat i preocupat famílies de la ciutat” ha dit l’alcalde.

- la dotació addicional d’Eurofund de 200.000 euros per finançar la prolongació del carrer Francesc Bordalba fins a enllaçar amb el carrer Almeria (SUR-25).

- el desenvolupament de 62.000 m2 comercials amb un parc de mitjanes i grans superfícies juntament amb 1.434 habitatges, una part important de promoció pública.

- una previsió de 8 milions de visitants anuals a la zona comercial

- un impacte econòmic de l’operació de 362 milions d’euros que resulten de la suma de 182 milions d’euros com a impacte econòmic directe, un impacte indirecte de 95 milions d’euros i un impacte induït de 85 MEUR.

“Un alcalde no ho pot deixar passar”

Fèlix Larrosa ha afirmat amb rotunditat que un alcalde no pot deixar passar una oportunitat com aquesta: “ni ho va deixar passar l’alcalde Ros que va iniciar aquest projecte ni ho puc deixar passar jo, que tinc ara aquesta responsabilitat”.

“Ara que tenim un espai que pot acollir aquests equipaments comercials, aprofitem-ho; ara que tenim uns promotors que estan disposats a tirar endavant aquest projecte, aprofitem-ho; i si, a més, poden contribuir a què comptem amb infraestructures bàsiques com el Vial de Víctor Torres, que és l'objecte del conveni, aprofitem-ho. Insisteixo, un alcalde no es mereixeria seure a la cadira noble del Palau de la Paeria si no aprofités aquestes ocasions”, ha recalcat.

“Absoluta transparència”

El primer edil de Lleida ha posat èmfasi en què el SUR 42 desenvolupa i uneix barris i obre un horitzó per a les persones que busquen feina. En aquest sentit, ha criticat durament i ha lamentat les “traves” que han posat alguns partits de l’oposició i ha destacat la “transparència absoluta” i els tràmits d’informació pública que han regit el projecte.

L’acord estableix les condicions de col·laboració entre l’Ajuntament de Lleida i Eurofund per tal de fer possible l’execució del vial de Víctor Torres i la seva prolongació -la part central del vial que uneix el Sector SUR 42, Torre Salses, amb la rotonda de la LL-11, al final de l’avinguda de Victoriano Muñoz. El document també fixa la implantació d’usos comercials en format de gran establiment comercial territorial col·lectiu i d’usos terciaris a les illes 3 i 4 del Sector SUR 42.

En virtut del conveni, Eurofund aportarà 1.200.000 euros per finançar el cost material del desdoblament i prolongació del Vial de Víctor Torres i 200.000 euros per al carrer Francesc Bordalba.

Gran Via de Magraners

L’alcalde Fèlix Larrosa ha anunciat que l’avinguda de Torre Salses durà el nom de Gran Via de Magraners.

D’acord amb el conveni, en cas que l’Ajuntament de Lleida convoqui la corresponent licitació mitjançant concurrència pública per a l’alienació de les parcel·les de la seva propietat a l’illa 3 del sector, o les equivalents resultants de la modificació del projecte de reparcel·lació, Eurofund es compromet a formular una oferta econòmica per a la seva adquisició per un import mínim d’1.200.000 €.

 

Imatge: (c) Ajuntament de Lleida

Et destaquem...