Arqueologia, Paisatge i Patrimoni

Et trobes a:Inici/Arqueologia, Paisatge i Patrimoni/Notícies/Urban Sketchers d’arreu de Catalunya difondran la Seu Vella a través dels seus dibuixos

Urban Sketchers d’arreu de Catalunya difondran la Seu Vella a través dels seus dibuixos

El conjunt monumental acollirà la IV Trobada USk Catalunya, el 4 de maig, organitzada per aquesta moviment a Lleida, que comptarà amb uns 200 participants.

Data publicació: Dijous 31, gener del 2019


Imatge de la notícia Urban Sketchers d’arreu de Catalunya difondran la Seu Vella a través dels seus dibuixos

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

La Seu Vella de Lleida acollirà la IV Trobada Urban Sketchers Catalunya, que tindrà lloc el 4 de maig, i que preveu aplegar uns 200 scketchers que a través del seus dibuixos fets in situ contribuiran a difondre la imatge de la Seu i sumar així en la candidatura del conjunt monumental com a Patrimoni Mundial de la Unesco. La tinent d’alcalde Sara Mestres ha apuntat que el maig és un mes en què Lleida bull l’activitat i que aquesta activitat formarà part de l’oferta cultural. Així, ha destacat que la participació dels sketchers ajudarà a difondre la imatge de la Seu Vella i serà una proposta més en suport a la candidatura. Igualment, el director del Consorci, Joan Baigol, ha valorat que es faci aquesta activitat d’arts gràfiques i que aquest moviment comparteixi la promoció del monument.

Des de l’organització, Joan Mestre, ha explicat que no van dubtar a l’hora d’escollir l’escenari del trobada, ja que la Seu Vella és l’espai més emblemàtic i identificatiu de Lleida. D’aquesta manera, ha afegit que també s’unien a la candidatura a Patrimoni de la Humanitat. Per participar en l’activitat, que és gratuïta, només cal inscriure’s o anar-hi presencialment el dia 4. El president de l’Associació Amics de la Seu Vella, Joan Ramón González, ha indicat que des de l'entitat els donaran algunes ressenyes perquè coneguin el monument i alguns trets diferencials de la seva història i evolució. La vicepresidenta del Cercle de Belles Arts, Divina Drudis, ha comentat que el grup dels USK Lleida està integrat al Cercle, on actuen com una secció del mateix però sense un organigrama intern.

USk

Els Urban Sketchers són un moviment que es dona internacionalment i que practica el dibuix en directe de ciutats i pobles, amb elements arquitectònic o escenes generals de carrer, actes culturals, etc. Comparteixen la seva afició a les xarxes socials, fet que permet conèixer el treball de dibuixats d’arreu del món.

Des del 2016 es fa la Trobada USk Catalunya, amb la presència de més de 200 participants a cada edició. Enguany el grup d’Urban Sketchers de Lleida, que ja han fet alguna trobada, és l’encarregat d’organitzar la cita catalana anual. L’activitat d’aquests col·lectius es fa de forma desinteressada i amb el suport de patrocinadores, entitats cíviques, socials i culturals.

 

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

Et destaquem...