Arqueologia, Paisatge i Patrimoni

Et trobes a:Inici/Arqueologia, Paisatge i Patrimoni/Notícies/Simposi sobre la Porta dels Apòstols de la Seu Vella

Simposi sobre la Porta dels Apòstols de la Seu Vella

El tinent d’alcalde Paco Cerdà destaca la importància de les accions de difusió sobre el conjunt monumental de la Seu per a potenciar la candidatura com a Patrimoni Mundial de la UNESCO

Data publicació: Dijous 17, novembre del 2022


Imatge de la notícia Simposi sobre la Porta dels Apòstols de la Seu Vella

Imatge: (c) Ajuntament de Lleida

La sala de la Canonja acull entre avui i demà un simposi sobre la Porta dels Apòstols de la Seu Vella, que reuneix veus acreditades de diferents disciplines universitàries i que ha comptat aquest matí amb l’assistència del tinent d’alcalde i president de Turisme de Lleida, Paco Cerdà, i el regidor de Joventut, Festes i Tradicions, i Esports, Ignasi Amor.

El simposi està organitzat per la Càtedra Seu Vella de la Universitat de Lleida, amb el suport del Consorci de Turó, els Amics de la Seu Vella i diferents empreses privades que han participat en aquesta convocatòria coral sobre l’emblemàtica Porta del Apòstols.

Durant la presentació de la trobada, Cerdà ha felicitat l’organització d’aquest simposi i ha subratllat que “qualsevol acció de difusió i estudi sobre els elements del conjunt monumental són una excel·lent notícia i són vitals per a la consecució de l’objectiu final d’aconseguir que el Turó sigui Patrimoni de la UNESCO”.

El simposi inclou intervencions sobre els mestres d’obra-escultors de la Porta, la planimetria de la façana de Ponent, el projecte de la Croerada, els grafits de la Porta dels Apòstols i el projecte de restauració, entre altres.

La conferència de cloenda del simposi es farà demà al migdia, amb una conferència sobre ‘La conservació del Pòrtic de la Glòria a la catedral de Santiago de Compostela’ a càrrec de la doctora Anna Laborde Marqueze.

Et destaquem...