Arqueologia, Paisatge i Patrimoni

Et trobes a:Inici/Arqueologia, Paisatge i Patrimoni/Notícies/Recta final del projecte de renaturalització de la Seu Vella

Recta final del projecte de renaturalització de la Seu Vella

Les obres, que s’han centrat en la plantació d’arbres i arbustos, el condicionament de passejos ombrats i una nova bassa, quedaran acabades durant el mes d’abril.

Data publicació: Dijous 04, abril del 2024


Imatge de la notícia Recta final del projecte de renaturalització de la Seu Vella

 

Les obres del projecte de millora ambiental i paisatgística del Turó de la Seu Vella estan ja en la seva recta final i està previst que puguin quedar enllestides durant l’abril.

L’actuació ha inclòs el condicionament d’un passeig ombrat des de la porta del Lleó fins a una nova bassa naturalitzada, a la zona del Parc de Santa Cecília que queda sobre els carrers Monterrey i de l’Orfeó Lleidatà. També s’ha condicionat el camí que passa per sota del baluard de la Llengua de Serp i s’ha treballat en l’estabilització de talussos i la millora de la vegetació, amb la plantació en total de 178 arbres i més de 2.000 plantes.

L’objectiu és consolidar i connectar els espais amb arbres com a refugi climàtic urbà i crear zones d’ambients naturals amb matollars de plantes aromàtiques, que serveixin com a refugi de biodiversitat per insectes pol·linitzadors i ocells.

Aquesta actuació de renaturalització i creació d’un refugi climàtic a la Seu Vella, està inclosa dins el projecte URBAN-NAT Lleida, finançat amb fons NextGenerationEU i forma part de l’estratègia d’augmentar els espais verds a l’àmbit urbà i periurbà per mitigar el canvi climàtic i promoure la biodiversitat. L’obra ha anat a càrrec de l’empresa Agrotècnica del Segrià, amb un pressupost de 216.369,53 euros.

El projecte URBAN- NAT Adaptació al canvi climàtic i millora de la biodiversitat de Lleida, s’emmarca en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per Fons Next Generation de la Unió Europea. Les subvencions estan convocades a través de la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO), per fomentar actuacions dirigides a la renaturalització i resiliència de les ciutats, per fer front al canvi climàtic.

Saber-ne més >>

Imatges relacionades

Et destaquem...