Arqueologia, Paisatge i Patrimoni

Et trobes a:Inici/Arqueologia, Paisatge i Patrimoni/Notícies/Recollida d’enquestes a peu de carrer per decidir el futur del Palau de Vidre

Recollida d’enquestes a peu de carrer per decidir el futur del Palau de Vidre

El tinent d’alcalde Xavier Rodamilans col·labora en el segon dels tallers participatius del programa Espais Singulars, organitzats per la Fundació del Paisatge Un equip de tècnics cerquen les opinions, idees i propostes entre els ciutadans al Pati de les Comèdies, per a tenir-les en compte a l’hora d’intervenir en aquest equipament

Data publicació: Dilluns 18, febrer del 2019


Imatge de la notícia Recollida d’enquestes a peu de carrer per decidir el futur del Palau de Vidre

L’Ajuntament de Lleida, a través de la Fundació del Paisatge i en col·laboració amb tècnics de Globus Vermell, ha endegat aquest matí, al Pati de les Comèdies, entre la Regidoria de Cultura i l’Institut d’Estudis Ilerdencs, el segon dels tallers participatius del programa Espais Singulars, per tal de recollir les opinions, idees i propostes dels ciutadans per decidir el futur del Palau de Vidre.

El tinent d’alcalde Xavier Rodamilans ha estat dels primers a col·laborar en aquestes enquestes, el resultat de les quals s’afegirà a la pluja d’idees que es va recollir dissabte passat en el primer dels tallers participatius, que va tenir lloc als Camps Elisis. L’objectiu és que la ciutadania parli obertament sobre el futur d’aquest equipament, que permeti construir un nou relat sobre aquest edifici i el seu entorn.

Totes aquestes aportacions serviran de base per convocar un concurs d’idees d’arquitectura durant el mes de març, per a intervenir en l’àmbit del Palau de Vidre, amb la col·laboració del Col·legi d’Arquitectes.

Finalment, al voltant de la primavera d’enguany, es posarà en marxa la tercera fase del programa Espais Singulars, consistent en una exposició pública dels projectes presentats al concurs, per tal d’escollir una proposta guanyadora i els finalistes. El concurs no preveu que el guanyador sigui qui després faci el projecte d’execució, però sí que serà una base sobre la qual l’Ajuntament de Lleida tirarà endavant el projecte que es decideixi sobre el Palau de Vidre.

Aquest és el segon programa d’Espais Singulars que l’Ajuntament de Lleida posa, en marxa a través de la Fundació del Paisatge, amb la col·laboració del Col·legi d’Arquitectes, per tal d’aconseguir indrets públics vius i útils, adequats a les necessitats la ciutadania, a través d’un procés participatiu.

Fruit de la primera edició són els projectes de reforma de les places de l’Auditori i la Panera, que estan pràcticament enllestits i a punt de licitar-se.

Et destaquem...