Arqueologia, Paisatge i Patrimoni

Et trobes a:Inici/Arqueologia, Paisatge i Patrimoni/Notícies/Noves restes de les muralles de la ciutat de Lleida

Noves restes de les muralles de la ciutat de Lleida

Els treballs arqueològics duts a terme pels tècnics de la secció d'arqueologia municipal, en dos solars de la Rambla Ferran i Francesc Macià de la ciutat de Lleida han permès documentar diferents trams de les muralles que protegien la ciutat en el passat.

Data publicació: Dimarts 15, mar� del 2022


Imatge de la notícia Noves restes de les muralles de la ciutat de Lleida

Darrerament, dues intervencions arqueològiques fetes entorn de la Rambla Ferran i Francesc Macià han aportat més informació sobre les muralles que envoltaven la ciutat tant en època medieval com a la moderna.
Al número 43 de Francesc Macià s'han trobat restes dels murs de tancament d'època andalusina (segle X) i feudal (segles XIII-XIV) i part d'unes adoberies.
Mentre que al solar localitzat al número 50 es va confirmar el traçat de la muralla d'època moderna, coneguda com "la muralla nova de Magdalena" construïda durant els enfrontaments bèl·lics de la guerra dels segadors, a mitjan segle XVII.

Aquests trams de muralla, protegits per la Llei de patrimoni Cultural Català, estan declarats BCIN, i tenen el grau més alt de protecció urbanística i, per tant, la reedificació dels solars haurà d'adaptar-se a aquests.

Categories: Arxiu Arqueològic

Et destaquem...