Arqueologia, Paisatge i Patrimoni

Et trobes a:Inici/Arqueologia, Paisatge i Patrimoni/Notícies/Nou calendari de visites al patrimoni arqueològic de Lleida

Nou calendari de visites al patrimoni arqueològic de Lleida

Demà es reprenen els ‘Diumenges de Portes Obertes’ a les Adoberies de Ferran, les restes de la muralla d’Anselm Clavé, la Domus romana de l’Auditori i l’Arxiu Arqueològic. Entre gener i juliol aquestes visites guiades han comptat amb la participació de 906 persones, un 19% més que l’any anterior.

Data publicació: Dilluns 17, setembre del 2018


Imatge de la notícia Nou calendari de visites al patrimoni arqueològic de Lleida

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

El Servei d’Arqueologia de l’Ajuntament de Lleida reprèn aquest diumenge, 16 de setembre, els ‘Diumenges de Portes Obertes’, el cicle de visites guiades a elements importants del patrimoni històric de la ciutat, com són les antigues Adoberies de Rambla Ferran, 9; les restes de la muralla medieval, que es poden veure als baixos d’Anselm Clavé, 47; la Domus romana, que hi ha al soterrani de l’Auditori Municipal Enric Granados, i la mostra “Retalls de la nostra història”, de restes històriques emmagatzemades que es pot veure a l’Arxiu Arqueològic municipal de l’escola bressol d’Albarés.

Les visites s’inicien enguany a les Adoberies, que també romandran obertes per aquestes els dies 7 d’octubre, 4 de novembre i 2 de desembre. Pel que fa a la visita a les muralles d’Anselm Clavé, seran els dies 29 de setembre, 21 d’octubre, 18 de novembre i 16 de desembre. La casa romana de l’Auditori estarà oberta els diumenges 30 de setembre, 28 d’octubre i 25 de novembre. En tots aquests casos, l’entrada és lliure aquests dies, de 10.30 del matí a 13.30 del migdia, amb visites guiades contínues. Per últim, l’Arxiu Arqueològic s’obre al públic el 23 de setembre, 14 d’octubre, 11 de novembre i 9 de desembre, i requereixen inscripció prèvia, perquè les visites comentades es fan a les 10.30 del matí i les 12 del migdia

Durant els mesos de gener a juliol, les visites dels ‘Diumenges de Portes Obertes’ han reunit 906 persones, essent les Adoberies de la rambla Ferran les més atractives entre els ciutadans. Gairebé la meitat, 420 persones, han passat per aquest jaciment arqueològic en aquest període. Respecte al mateix període de l’any 2017, el nombre de visitants s’ha incrementat en un 19%.

 

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

Et destaquem...