Arqueologia, Paisatge i Patrimoni

Et trobes a:Inici/Arqueologia, Paisatge i Patrimoni/Notícies/Lleida se suma a L’Hora del Planeta

Lleida se suma a L’Hora del Planeta

Monuments i ponts i passarel·les de la ciutat, una hora a les fosques per conscienciar la ciutadania sobre el canvi climàtic.

Data publicació: Dilluns 01, abril del 2019


Imatge de la notícia Lleida se suma a L’Hora del Planeta

Imatge: @Ajuntament de Lleida

La Paeria s’ha adherit un any més a L’Hora del Planeta, una iniciativa promoguda per World Wide Fund for Nature (WWF) a escala mundial amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre el canvi climàtic i les accions necessàries per frenar-lo.

En suport a la campanya, l'Ajuntament de Lleida ha deixat a les fosques durant una hora la Seu Vella, el Palau de la Paeria, el Casino, el Pal·las, el Pont de Príncep de Viana i altres ponts i passarel·les de la ciutat.

El de Lleida és un dels 485 ajuntaments espanyols que s’han adherit a la iniciativa, juntament amb 161 empreses, 214 organitzacions i prop d’un miler de ciutadans i ciutadanes d’arreu de l’Estat.

Lleida prepara el Pla del Canvi Climàtic

L'Ajuntament de Lleida va celebrar fa una setmana una sessió participativa a La Llotja per debatre sobre l’estratègia que ha de seguir la ciutat per fer front al canvi climàtic. En el decurs de l’acte, es va presentar l’esborrany del Pla del Canvi Climàtic que està redactant la Paeria.

En aquest sentit, Lleida es planteja reduir les emissions de CO2 provinents del consum d’energia en el transport, en els edificis, en els comerços i serveis i, també, reduir les emissions provinents dels residus que es generen. En conjunt es pretén decréixer en un 40% les emissions l’any 2030 respecte a l’any 2005. En segon lloc es vol incidir en les línies de treball per preparar la ciutat per als possibles efectes del canvi climàtic, alguns dels quals ja es perceben, com les onades de calor, l’efecte d’illa de calor urbana o l’increment dels fenòmens extrems.

Et destaquem...