Arqueologia, Paisatge i Patrimoni

Et trobes a:Inici/Arqueologia, Paisatge i Patrimoni/Notícies/Lleida celebra el Dia de la Seu Vella

Lleida celebra el Dia de la Seu Vella

De gener a setembre d’aquest any han visitat La Seu Vella, 48.400 visitants, un 26% més que el mateix període de l’any anterior. La visita gratuïta i guiada al Pous de Gel, una vela solar feta amb papiroflèxia en el marc del centenari Oró o el 80è aniversari dels Gegants Xinesos de Lleida, entre els atractius.

Data publicació: Dijous 02, novembre del 2023


Imatge de la notícia Lleida celebra el Dia de la Seu Vella

 

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha participat avui en un dels actes centrals del Dia de la Seu Vella en què la ciutat, sota l’impuls dels Amics de La Seu Vella, ret homenatge a l’element patrimonial i històric més rellevant de Lleida.

El dia d’avui ha començat amb un repic de campanes, des del campanar de La Seu Vella, a càrrec de la Confraria de Campaners de Catalunya. Aquest acte inicial ha donat el tret de sortida a una jornada plena d’activitats que es realitzen al turó com ara el 80è aniversari dels Gegants Xinesos de Lleida que, en aquesta ocasió han estat acompanyats pels Gegants Japonesos de Reus i la seva colla gegantera.

L’alcalde Larrosa, acompanyat de diferents regidores de la corporació, ha participat en aquesta jornada festiva i en  l’acte de l’aniversari dels gegants, acompanyat de Joan Ramon Gonzalez, president Associació Amics de la Seu Vella, Joan Baigol, director del Consorci de La Seu Vella, Felip Vilardell, president de l’Associació Amics dels Gegants de Lleida i Lo Marraco, Lin Zheng, Associació de Paisanos Xinesos de Lleida i Manel Llaràs, president de PIMEC Comerç. L’alcalde ha reivindicat “el reconeixement de la Seu Vella com a monument patrimonial i indentitari de la ciutat i de la ciutadania de Lleida”.

TALL DE VEU ALCALDE FLARROSA

Durant tot el matí, La Seu Vella ha viscut un Mercadet, la 4a trobada de col·leccionistes, ball country, exhibició de vehicles històrics, inflables i jocs de fusta per a infants, una exhibició ferroviària de la secció de modelisme de l’Ateneu Popular de Ponent, balls tradicionals de Bolívia o tallers d’aerorigami amb el desplegament d’una vela solar feta amb papiroflèxia de dos dimensions aplicada a l’astrofísica, en el marc del centenari Joan Oró.

També s’ha pogut gaudir de visites guiades per Marc Sans per a conèixer els Pous de gel de l’entorn de La Seu i activitats per a complementar el coneixement històric del monument o els concursos de pintura ràpida, en la seva 23ena edició, i l’activitat d’Urban Sketchers Lleida que dibuixen l’ambient de la jornada

El Dia de La Seu Vella és la jornada central d’un seguit d’activitats relacionades amb el monument que s’estan realitzant des del passat 24 d’octubre.

 

Creix l’interès pel monument més emblemàtic de la ciutat

De gener a setembre d’aquest any, han visitat La Seu Vella, 48.400 visitants, un 26% més que el mateix període de l’any anterior. I altres 25.244 persones han triat aquest entorn per a fer activitats de tota tipologia que se sumen a les que organitza el Consorci de La Seu Vella en col·laboració amb les diferents entitats com són l’obertura del Claustre els dies de Lluna Plena, les sessions de Ioga o altres activitats que registrens plens absoluts.

De cara a l’atenció a les persones que visiten el monument i l’entorn, destaca la visita autoguiada, un recurs que, des del passat estiu i mitjançant un codi QR, permet accedir a un aplicatiu on tenen una sèrie de 16 àudios que permeten fer una visita des en 4 idiomes (català, castellà, anglès i francès) i que continuem amb un fulletó en 16 idiomes.

 

Imatges relacionades

Fitxers relacionats

 

Et destaquem...