Arqueologia, Paisatge i Patrimoni

Et trobes a:Inici/Arqueologia, Paisatge i Patrimoni/Notícies/Lleida acollirà per primera vegada ‘Terrats en Cultura’ del 12 al 30 de juny

Lleida acollirà per primera vegada ‘Terrats en Cultura’ del 12 al 30 de juny

Un total de 4 espectacles de dansa, música i teatre a l’aire lliure que es concentraran a la Terrassa de la Llotja, el Terrat del Castell de la Suda, el Parc Ambiental de Serra Llarga i la Cooperativa Sanui Fruits . Una iniciativa impulsada per l’associació Coincidències que compta amb la col·laboració de la Fundació Pública Teatre de la Llotja.

Data publicació: Dimarts 07, maig del 2019


Imatge de la notícia Lleida acollirà per primera vegada ‘Terrats en Cultura’ del 12 al 30 de juny

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

Lleida acollirà per primera vegada ‘Terrats en Cultura’, una iniciativa de l’associació sociocultural Coincidències i que en aquesta ocasió comptarà amb la col·laboració de la Fundació Pública Teatre de la Llotja. Del 12 al 30 de juny de 2019, el públic lleidatà tindrà l’oportunitat de gaudir de 4 espectacles de dansa, música i teatre a l’aire lliure, que es concentraran a la terrassa de la Llotja, el terrat del Castell de la Suda, el Parc Ambiental de Serra Llarga i la Cooperativa Sanui Fruits.

Aquest dimarts, el terrat del Castell de la Suda ha acollit la presentació que ha estat presidida pel regidor de l’Hàbitat Rural i la Sostenibilitat, Joan Queralt, que han estat acompanyats per una de les responsables de Coincidències, Lola Armadàs, i el director d’Arts Escèniques de Lleida, Llorenç Corbella, així com el director del Consorci de la Seu Vella, Joan Baigol.

Terrats en Cultura té l’objectiu d’aprofitar l’arquitectura singular dels edificis i el bon temps i, així, convidar a gaudir de la cultura en espais oberts. Es tracta d’una nova manera de reinterpretar l’espai, la identitat urbana i la cultura.

Terrats en Cultura: a Lleida i l’Horta

La primera proposta tindrà lloc el dimecres 12 de juny a les 20.30 h amb el cantautor Cesk Freixas qui presentarà el seu nou treball, Festa Major, des del terrat del Castell de La Suda. A l’endemà, 13 de juny, a les 20.30h, la terrassa de La Llotja acollirà l’estrena de La hora del ritual, una dansa innovadora de Juan Carlos Lérida amb la complicitat de la cuina de Marina Monsonís.

L’últim cap de setmana de juny, l’Horta acollirà una doble proposta de cabaret. El dissabte 29 de juny a la Cooperativa Sanui Fruits, es podrà gaudir de l’estrena de l’espectacle sobre la figura d’Ocaña, reina de las Ramblas, amb Marc Sambola i Joan Vázquez, amb dramatúrgia de Marc Rosich. I el diumenge 30 de juny, es tancarà el cicle d’espectacles amb Las Glorias Cabaret, al Parc Ambiental de Serra Llarga.

A partir d'aquest dimarts les entrades ja són a la venda a través dels webs del Teatre de la LlotjaLaTemporadaCoincidències. Cal tenir en compte que l'aforament als espectacles és limitat i, per tant, es recomana comprar les entrades amb antelació.

Servei de transport gratuït a l’Horta

Per als dos espectacles a l’Horta hi haurà un servei gratuït d’autobús amb sortida des de l’avinguida de Madrid 34 (Oficina d’Autobusos de Lleida), a les 19.15h.El preu dels espectacles és de 12€ (1 espectacle), 20€ (2 espectacles) i 32€ (3 espectacles). L’entrada inclou una consumició.

Terrats en Cultura està patrocinat per la DO Catalunya i Estrella Damm i a Lleida per Moventis -  Autobusos de Lleida, SA. A més, hi col·laboren el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Cooperativa Sanui Fruits, el Consorci del Turó de la Seu Vella, La Llotja de Lleida i les regidories de les Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura i els Esports i de l'Hàbitat Rural i la Sostenibilitat.

Iniciatives culturals en espais singulars

Els Terrats en Cultura va néixer a Barcelona a la tardor de 2013 impulsat per l’associació Coincidències. Un grup de gestors culturals que van considerar que qualsevol espai pot ser idoni per a les iniciatives culturals. En aquest sentit van apostar per recuperar el vessant social, lúdic i cultural dels terrats. És així com, amb la vocació de trencar la relació tradicionalment jerarquitzada entre espectadors i artistes, per un cantó, i la cerca de nous espais per a propostes culturals, per un altre, sorgeixen els Terrats en Cultura. En el 2016, Terrats en Cultura va ser guardonat com a Millor Projecte Innovador als Premis Time Out.

Et destaquem...