Arqueologia, Paisatge i Patrimoni

Et trobes a:Inici/Arqueologia, Paisatge i Patrimoni/Notícies/Les obres de reforma de la coberta de l’edifici de l’Oratori dels Dolors que realitza la Paeria continuen a bon ritme

Les obres de reforma de la coberta de l’edifici de l’Oratori dels Dolors que realitza la Paeria continuen a bon ritme

Està previst que l'arranjament de l'edifici estigui acabat per poder celebrar la Setmana Santa.

Data publicació: Dijous 08, febrer del 2018


Imatge de la notícia Les obres de reforma de la coberta de l’edifici de l’Oratori dels Dolors que realitza la Paeria continuen a bon ritme

Imatge: @Ajuntament de Lleida

Les obres que està duent a terme l’Ajuntament de Lleida a l’Oratori dels Dolors continuen a bon ritme i es preveu que estiguin finalitzades per Setmana Santa amb l’objectiu que la Congregació dels Dolors pugui dur a terme amb normalitat aquesta celebració i la commemoració del seu 300 aniversari. El tinent d’alcalde i regidor d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, s’ha reunit avui amb el prior de la Congregació dels Dolors, propietària de l’edifici, per tractar l’avenç de les obres.


El passat mes de desembre la Paeria va ordenar el tancament urgent de l’edifici de l’Oratori dels Dolors del Carrer Cavallers, per tal d’iniciar les obres per refer la coberta, ja que es trobava en molt malt estat, amb problemes estructurals que feien que hi hagués risc de caiguda. Durant la inspecció realitzada, els tècnics municipals van detectar un important bombament de la coberta i van observar que aquesta presentava diverses deformacions. A més, també es va observar un trencament dels elements de fusta de l’encavallada que suporta la coberta, pel seu desgast, provocat per la humitat i els tèrmits.


Davant el risc de trencament, l’Ajuntament de Lleida va assumir aquesta actuació de forma subsidiària, per tal de garantir la seguretat de les persones i també dels béns patrimonials, tenint en compte que aquest edifici es troba inclòs dins el catàleg d’elements d’interès històric, artístic i arquitectònic de Lleida.

 

Imatge: @Ajuntament de Lleida

Et destaquem...