Arqueologia, Paisatge i Patrimoni

Et trobes a:Inici/Arqueologia, Paisatge i Patrimoni/Notícies/La Seu Vella i els valors patrimonials de Lleida, a FITUR

La Seu Vella i els valors patrimonials de Lleida, a FITUR

El tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, Rafael Peris, participa en la reunió de la Xarxa de Ciutats Ave

Data publicació: Dimecres 23, gener del 2019


Imatge de la notícia La Seu Vella i els valors patrimonials de Lleida, a FITUR

Imatge: (c) Turó de la Seu Vella

El conjunt monumental de la Seu Vella serà la imatge central de l’espai que Turisme de Lleida ocuparà a la fira FITUR de Madrid. L’Ajuntament de Lleida, que participa cada any en una de les principals mostres turístiques del món, torna a disposar enguany d’un espai diferenciat a dins de l’estand de Catalunya, des d’on presentarà i promocionarà els atractius de la ciutat.

Com a prèvia a la inauguració de FITUR, el tinent d’alcalde i president de Turisme de Lleida, Rafael Peris, ha participat en la reunió de la Xarxa de Ciutats Ave que ha tingut lloc aquest matí. Lleida és una de les ciutats sòcies fundadores d’aquesta entitat que reuneix trenta destins turístics de tot el territori espanyol. “La participació en aquesta Xarxa ens ajuda a generar sinèrgies i poder millorar la nostra atractivitat”, ha assenyalat Peris, qui ha destacat que el Pla d’Acció del 2019 de l’entitat contempla accions de promoció de la Xarxa dirigides al sud de França, que era una de les peticions de Lleida per la seva proximitat a l’àrea de Toulouse.

En la reunió, l'Associació ha renovat la seva col·laboració amb Renfe i ha signat un conveni de col·laboració amb Iberia, a més de donar la benvinguda a l’adhesió de la ciutat de Loja. Durant els tres dies de Fira, la Xarxa es centrarà en la promoció internacional dels seus paquets i productes turístics.

La Seu Vella a FITUR

El taulell de Lleida oferirà informació sobre els atractius turístics de la ciutat, amb la Seu Vella i els valors patrimonials al capdavant. Es distribuirà la Guia de Lleida del 2019 i també hi haurà suports que remeten a la campanya de city màrqueting “A Mig Camí de l’Infinit” que s’ha posat en marxa el darrer trimestre de 2019.

El 2019 és un any de pas endavant de la candidatura de la Seu Vella per esdevenir Patrimoni Mundial de la UNESCO. Recentment s’ha completat el dossier definitiu del projecte que ja ha estat presentat formalment a la Conselleria de Cultura de la Generalitat que el tramet a Madrid per sotmetre’l a l’anàlisi del Consell del Patrimoni Històric. A la primavera es decidirà si la candidatura de Lleida passa a l’avaluació final de París per part de la UNESCO. La imatge de la Seu Vella a FITUR també es podrà veure en l’estand de Catalunya, dins de l’espai de Ciudades AVE a la fira.

Més de 250.000 persones van visitar FITUR l’any passat.

 

Imatge: (c) Turó de la Seu Vella

Et destaquem...