Arqueologia, Paisatge i Patrimoni

Et trobes a:Inici/Arqueologia, Paisatge i Patrimoni/Notícies/La Paeria valora “molt positivament” el compromís del Ministeri de Cultura amb la Seu Vella de Lleida

La Paeria valora “molt positivament” el compromís del Ministeri de Cultura amb la Seu Vella de Lleida

El Govern espanyol invertirà 400.000 euros en la restauració de les cobertes del claustre. Les obres tindran lloc els anys 2019 i 2020.

Data publicació: Dilluns 28, gener del 2019


Imatge de la notícia La Paeria valora “molt positivament” el compromís del Ministeri de Cultura amb la Seu Vella de Lleida

Imatge: (c) Ministerio de Cultura i Deporte

El Ministre de Cultura i Esports, José Guirao, afirma que el conjunt monumental “reuneix tots els valors necessaris” per optar a ser declarat Patimoni de la Humanitat per la UNESCO

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, valora “molt positivament” l’anunci que ha fet aquest matí, a Lleida, el ministre de Cultura i Esports, José Guirao, sobre la restauració de les cobertes del claustre de la Seu Vella de Lleida. El ministre ha explicat que els treballs, que impulsarà l’Instituto del Patrimonio Cultural de España, es desenvoluparan entre els anys 2019 i 2020 amb un pressupost de 400.000 euros. Acompanyat pel paer en cap, Guirao ha visitat el conjunt monumental, del qual ha dit que “reuneix tots els valors necessaris” per optar a ser declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO.

“Si es fa un bon expedient no hi haurà cap problema”, ha argumentat el titular de la cartera de Cultura i Esports que, això no obstant, ha recordat que “és important” que al Consell de Patrimoni -previst per a la primavera vinent- la Generalitat defensi la candidatura lleidatana. “Tot i que el Ministeri ajuda es decideix amb el consens de totes les comunitats autònomes”, ha afegit.

“Un expedient de qualitat”

En aquest context, Fèlix Larrosa ha recordat que el 9 de gener passat el Consorci del Turó de la Seu Vella va fer públic el dossier de la candidatura, que fa “una fotografia precisa” de la singularitat del Turó de la Seu Vella i que és fruit d’una “tasca de recerca i de preparació rigorosa”. En aquest sentit, l’alcalde de Lleida ha destacat “la qualitat de l’expedient”, i ha recordat que fins i tot “va més enllà” de posar en valor la Seu Vella, ja que també té en compte el sistema de gestió del conjunt monumental, amb aspectes importants com el Pla de Muralles, l’Ordenança del Paisatge Urbà -que estableix escenaris de protecció-, les set àrees d’innovació urbana al Centre Històric, el nou catàleg de Patrimoni o el Pla Estratègic de Cultura.

L’alcalde i president del Consorci treballa perquè aquest any, en la reunió del Consejo de Patrimonio, sigui el conjunt monumental del Turó de la Seu Vella l’aposta de l’Estat: “l’objectiu primordial és fer aquest salt”, ha dit. En aquesta direcció ha recordat que s’ha treballat colze a colze amb la Generalitat de Catalunya per a que faci la defensa de la candidatura a Madrid.

La consellera de Cultura de la Generalitat, Laura Borràs; la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, i la presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, també han participat en la visita institucional d’aquest matí.

Més informació: https://www.culturaydeporte.gob.es/actualidad/2019/01/20190128-lleida.html

 

Imatge: (c) Ministerio de Cultura i Deporte

Et destaquem...