Arqueologia, Paisatge i Patrimoni

Et trobes a:Inici/Arqueologia, Paisatge i Patrimoni/Notícies/La Paeria repara les xarxes de protecció de les cobertes de les torres de la Catedral Nova

La Paeria repara les xarxes de protecció de les cobertes de les torres de la Catedral Nova

Els treballs comencen a la torre esquerra i es delimitarà al voltant una zona de protecció per al pas de vianants i vehicles. La segona fase serà a la torre dreta. L’actuació, que acabarà la setmana que ve, es fa per garantir la seguretat de les persones, pel possible risc de despreniment d’elements de les cúpules.

Data publicació: Dimarts 21, agost del 2018


Imatge de la notícia La Paeria repara les xarxes de protecció de les cobertes de les torres de la Catedral Nova

Imatge: Turisme de Lleida

L’Ajuntament de Lleida ha iniciat aquest matí els treballs per reparar les xarxes de protecció de les cobertes de les torratxes de la Catedral Nova de Lleida per evitar la possible caiguda de pedres a l’entorn d’aquest espai i garantir la seguretat de les persones. L’actuació s’ha estructurat en dues fases. La primera es farà a la torre esquerra, al costat de les escales que donen al carrer de les Carmelites i Sant Anastasi. Es delimitarà a la base de la torre una zona de protecció a la via pública, allunyant el pas del vianants a les proximitats i reduint l’accés de vehicles al pati de la Catedral. Mentre durin els treballs, l’accés a l’interior de la Catedral s’ha de fer per l’escalinata de la dreta.

La segona fase es farà a la torre dreta. Així, s’alliberarà la zona on s’haurà treballat i muntaran les tanques de protecció al voltant de l’altra torre. En aquest cas, es tallarà el pas entre el c/ Almodí Vell i la plaça de la Catedral. És a dir, els vehicles no podran passar per l’Almodí Vell i el c/ de la Palma. L’accés a l’interior del temple es marcarà per les escales de l’esquerra.

Els Servis Territorials de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya han autoritzat l’accés a les torres de la Catedral perquè la Paeria actuï a les xarxes de protecció de les cobertes, retallades per les accions que s’han fet en relació als nius de cigonyes que poden suposar un perill pel risc de despreniment d’elements de les cúpules. L’Ajuntament està realitzant aquests treballs de forma subsidiària, arran d’un expedient obert de disciplina urbanística, per la degradació de les cobertes, per l’edat de l’edifici i la nidificació de cigonyes i coloms. Es fa especial incidència en la seguretat cap a la via pública, per garantir la seguretat i la integritat física de les persones. Es preveu que l’actuació acabi la setmana que ve.

 

Imatge: Turisme de Lleida

Et destaquem...