Arqueologia, Paisatge i Patrimoni

Et trobes a:Inici/Arqueologia, Paisatge i Patrimoni/Notícies/La Paeria inicia avui l’enderroc de l’edifici de la Plaça del Seminari, ubicat a l’àmbit del Call Jueu

La Paeria inicia avui l’enderroc de l’edifici de la Plaça del Seminari, ubicat a l’àmbit del Call Jueu

El tinent d’alcalde Fèlix Larrosa diu que “les obres per recuperar el barri jueu estan a punt de finalitzar. Només falta l’enderroc d’aquest edifici, que de moment formarà part de la zona enjardinada de la Cuirassa”

Data publicació: Dilluns 15, gener del 2018


Imatge de la notícia La Paeria inicia avui l’enderroc de l’edifici de la Plaça del Seminari, ubicat a l’àmbit del Call Jueu

L’Ajuntament de Lleida inicia avui dilluns l’enderroc de l’edifici de la Plaça del Seminari número 3, ubicat a l’àmbit del Call Jueu, unes obres que permetran finalitzar aviat la recuperació d’aquest espai històric i patrimonial que contribuirà, decididament, a la connectivitat del Centre Històric i sumarà a l’oferta turística de la ciutat. Durant els primers 10 dies es duran a terme els treballs de buidatge de brossa i desmuntatge d’instal·lacions, així com actuacions amb les fusteries de l’edifici. Posteriorment s’implementaran els sistemes per minimitzar molèsties i pols i es procedirà a l’enderroc de l’estructura. Un cop enderrocat es faran les darreres prospeccions arqueològiques al sector per passar a la fase final.

El solar on s’ubica l’immoble, que va ser adquirit per la Paeria el passat mes d’octubre després d’arribar a un acord amb els seus propietaris, s’inclou dins la futura àrea social i urbana al costat del Call Jueu. Mentrestant, el solar formarà part de la zona enjardinada de l’antic barri jueu de Lleida. El tinent d’alcalde i regidor d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, s’ha mostrat molt satisfet perquè “les obres per recuperar tot el Call Jueu ja estan a punt de finalitzar”. “Només falta l’enderroc d’aquest edifici, que està situat en l’àmbit del Call Jueu, i de moment formarà part de la zona enjardinada”. L’adquisició d’aquest solar estratègic per part de la Paeria és important també des de la vessant de l’accessibilitat i la interconnexió, ja que el Call Jueu actua com a distribuïdor urbà dins el Centre Històric, al qual es podrà accedir des de sis entrades diferents: els carrers Sant Cristòfol, Dolors, Companyia, Maranyosa i Major a través de la Costa del Jan (ascensor i escales) i des de la zona de l’antic Seminari.

El responsable de l’àrea urbanística de la Paeria ha afirmat que “el Call Jueu és un projecte d’orgull de la ciutat, que recupera la seva història i que s’obrirà ben aviat a la ciutadania per gaudir-lo col·lectivament”. Larrosa també ha destacat l’esforç de la Paeria per posar en valor aquest espai patrimonial, que descobreix part del passat de la història de la ciutat, així com la incorporació d’un espai verd al centre de la ciutat, amb l’enjardinament i adequació de l’entorn que dóna continuïtat als jardins de la Seu Vella i la contribució a la connectivitat del barri. A més, esdevé un element turístic important que sumarà a l’oferta d’espais atractius i visitables de la ciutat.

El projecte de recuperació de l’antic Call Jueu, que ocupa una superfície de més de 5.000 m2, té per objectiu reforçar i revalorar el conjunt històric de la ciutat. Amb aquesta iniciativa es conforma un nou paisatge a partir de la creació d’un espai de mediació i d’enllaç entre la memòria dels diferents substrats històrics i la realitat d’una àrea estratègica per a la requalificació del Centre Històric.

Et destaquem...