Arqueologia, Paisatge i Patrimoni

Et trobes a:Inici/Arqueologia, Paisatge i Patrimoni/Notícies/La Paeria i la Generalitat actuaran conjuntament en la reparació del tram de muralla de la Seu Vella afectat per l’esllavissada

La Paeria i la Generalitat actuaran conjuntament en la reparació del tram de muralla de la Seu Vella afectat per l’esllavissada

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha acompanyat la consellera Àngels Ponsa en la visita que ha fet aquesta tarda per veure l’afectació i parlar dels recursos que caldran per intervenir en aquesta part del mur. El divendres 14 hi ha reunió del Consorci del Turó de la Seu Vella per analitzar els informes que s’estan realitzant i decidir com fer la restauració. Dilluns les màquines començaran a treballar per sanejar el fragment de muralla afectat.

Data publicació: Dimarts 04, maig del 2021


Imatge de la notícia La Paeria i la Generalitat actuaran conjuntament en la reparació del tram de muralla de la Seu Vella afectat per l’esllavissada

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

L’Ajuntament de Lleida i la Generalitat s’alinearan per actuar en la reparació del tram de la muralla de la Seu Vella afectat per l’esllavissada d’aquest dilluns al vespre. El paer en cap, Miquel Pueyo, amb la tinent d’alcalde Jordina Freixanet i el regidor Jaume Rutllant, ha acompanyat la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, en la visita que ha fet al Turó per veure in situ l’afectació. Pueyo ha agraït la sensibilitat de la consellera i el seu compromís per treballar plegats en la reparació d’aquesta part del mur, situat sota el Baluard de la Reina. Pueyo ha explicat que dilluns entrarà la maquinària en la zona afectada per sanejar aquest tram i assegurar-lo. A partir d’aquí, ha dit que els tècnics podran valorar el que costarà la recuperació.

La consellera Ponsa ha indicat que el dia 14 d’aquest mes es reunirà el Consorci del Turó de la Seu Vella per analitzar els informes que s’estan fent sobre aquest esllavissament i com s’articula la restauració. Ponsa ha explicat que ‘estem en el mateix vaixell per ajudar i restablir la muralla’ i estudiarem conjuntament els recursos que cal posar-hi per restablir al més aviat possible aquest tram.

Precisament, s’estava treballant en un conveni de col·laboració per a la intervenció de les muralles que envolten la Seu Vella. A més, el 2020 es va invertir prop de 2 milions d’euros en la restauració de la Porta dels Apòstols, el campanar i les cobertes del claustre. L’alcalde ha tramés el valor patrimonial i sentimental que la Seu Vella té per al conjunt de la ciutadania. Igualment, la consellera ha destacat que aquest és un patrimoni valuós per a les Terres de Lleida i també per al país. Per aquest motiu, s’uniran esforços per, d’acord a les possibilitats de cada part, destinar-hi recursos.

A la visita, també hi han assistit el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré; el director dels SSTT de Cultura a Lleida, Miquel Àngel Cullerés i el director del Consorci del Turó, Joan Baigol.

Et destaquem...