Arqueologia, Paisatge i Patrimoni

Et trobes a:Inici/Arqueologia, Paisatge i Patrimoni/Notícies/La Paeria fa efectiva la compra de l'antic convent de les Josefines pel nou Centre de Dia i Residència per a Persones sense Sostre

La Paeria fa efectiva la compra de l'antic convent de les Josefines pel nou Centre de Dia i Residència per a Persones sense Sostre

Els tècnics municipals elaboraran ara el projecte arquitectònic de condicionament de l'edifici i el projecte d'atenció social, per tal de poder licitar les obres d'aquí a uns sis mesos. L'edifici, que estarà gestionat pel Consorci de Persones Sense Llar, durà el nom del Pare Joan Sunyol i aplicarà la seva filosofia en l'atenció social, ha destacat l'alcalde.

Data publicació: Divendres 22, juny del 2018


Imatge de la notícia La Paeria fa efectiva la compra de l'antic convent de les Josefines pel nou Centre de Dia i Residència per a Persones sense Sostre

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i Mendía Ajona, superiora general de la Congregació Institut de les Religioses Filles de San Josep han tancat avui, amb la signatura del contracte de compravenda, l’adquisició per part de l’Ajuntament de Lleida de l’edifici de l’antic Convent de les Josefines del número 18 del carrer Acadèmia. La signatura d’avui completa el compromís de compravenda signat el passat mes de gener i permet a la ciutat disposar, ja definitivament, de l’edifici que acollirà el Centre de Dia i Residència per a persones sense sostre Pare Sunyol, que serà gestionat pel Consorci de Persones sense Llar, format per la Paeria, la Fundació Arrels Sant Ignasi i Càritas.

El paer en cap ha agraït la col·laboració de les entitats que fan possible aquest projecte i ha explicat que la compra d'aquest edifici l'assumeix íntegrament l'Ajuntament dins del seu pressupost d'inversions, per un import de 803.513,35 €. El Consorci disposa d’un milió d’euros més, provinents d’un llegat particular per a beneficència, que es destinaran a finançar la primera fase de les obres de rehabilitació de l’edifici i la seva posada en marxa.

Ara, ha afegit Ros, els serveis tècnics municipals es posaran a treballar en el projecte social i arquitectònic dels espais de la nova llar per a les persones més vulnerables de la ciutat, que compta amb una superfície total de 3.200 metres quadrats. La redacció dels projectes trigarà entre cinc i sis mesos i, tot seguit, es licitarà la primera fase de les obres de condicionament de l’edifici.

L’espai funcionarà tant com a residència com també com a centre de dia, on els professionals del consorci treballaran amb les persones usuàries per promoure la seva rehabilitació, com sempre va defensar, ha recordat l’alcalde, el desaparegut Pare Sunyol, que donarà el seu nom al centre.

L’acte ha comptat també amb la participació dels tinents d’alcalde Montse Mínguez, Fèlix Larrosa i Xavier Rodamilans, dels regidors Marta Gispert, José Luis Osorio i Joan Vilella, el Bisbe de Lleida, Salvador Giménez, i, per part de la Congregació, de l’ecònoma general, Esperanza de Miguel.

 

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

Et destaquem...