Arqueologia, Paisatge i Patrimoni

Et trobes a:Inici/Arqueologia, Paisatge i Patrimoni/Notícies/La Paeria avança en la renovació integral del carrer del General

La Paeria avança en la renovació integral del carrer del General

L’actuació ha deixat al descobert diverses restes arqueològiques com un mur i un arc que podrien pertànyer a un habitatge de l’època medieval

Data publicació: Dimecres 08, agost del 2018


Imatge de la notícia La Paeria avança en la renovació integral del carrer del General

Imatge: @Ajuntament de Lleida

L’alcalde accidental, Rafael Peris, i el tinent d’alcalde i regidor d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, han visitat avui l’avenç de les obres del carrer del General i la restauració del Pilar del General, on hi ha un bust del Marquès de Blondel. Durant la visita, Peris ha explicat que l’actuació té “l’objectiu de millorar la permeabilitat i obrir nous passos en direcció cap al Turó de la Seu Vella”.

El carrer del General forma part de la trama medieval de la ciutat (SXIII) i pertany al sistema d’accessos transversals entre el Centre Històric i el Turó de la Seu Vella. El projecte urbanístic que s’està portant a terme té l’objectiu de restituir les funcions del carrer, que té un desnivell d’uns 15 metres i estava clausurat des de feia uns anys. L’alcalde ha destacat que les obres han permès posar al descobert diverses restes arqueològiques, com un mur i un arc que podrien pertànyer a una vivenda del segle XIII o XIV. El servei d’arqueologia de la Paeria procedirà a l’estudi de les restes i la seva catalogació.

La millora integral del carrer inclou també la restauració del pilar del General, adossat a l’estructura dels porxos medievals i construït sobre l’any 1730. El pilar del General -nom que ve de la casa que tenia en aquest enclavament el diputat del General de Catalunya (Generalitat)- és el lloc on s'hi penjaven els requeriments de l'antiga Generalitat i, més endavant, els principals documents reials i del municipi. Antigament, en aquest pilar hi havia una argolla en la que es lligaven i s'exhibien públicament els delinqüents. Avui hi trobem un bust dedicat al Marquès de Blondel, un dels màxims artífex de l'eixamplament urbà de la ciutat al segle XVIII.

La urbanització del carrer del General també inclou, a més, la reparació de les mitgeres dels edificis veïns, l’arranjament del solar situat al costat del carrer, la substitució de les instal·lacions de serveis, que ara estan malmeses i la restitució integral de les escales per potenciar l’extensió i obertura des del Centre Històric cap al Turó de la Seu Vella. Finalment, cal destacar que també es millorarà la zona del davant de l’edifici del Registre.

 

Imatge: @Ajuntament de Lleida

Et destaquem...