Arqueologia, Paisatge i Patrimoni

Et trobes a:Inici/Arqueologia, Paisatge i Patrimoni/Notícies/La Paeria avança en el procés per redactar el Pla de Patrimoni de la ciutat

La Paeria avança en el procés per redactar el Pla de Patrimoni de la ciutat

El tinent d’alcalde Fèlix Larrosa ha indicat que aquest document, de caràcter estratègic i pràctic, marcarà les línies a seguir en temes vinculats a la protecció, rehabilitació i gestió del patrimoni. Al Consell Municipal celebrat aquest dimecres s’ha donat compte de diversos projectes en marxa, com La Cuirassa, el Catàleg de Béns Protegits o la urbanització de la plaça de la Panera, així com també de la nova imatge gràfica que identificarà i posarà en valor el patrimoni de la ciutat.

Data publicació: Dimecres 08, agost del 2018


Imatge de la notícia La Paeria avança en el procés per redactar el Pla de Patrimoni de la ciutat

Imatge: @Herminia Sirvent

La Paeria treballa en la redacció del Pla de Patrimoni de la ciutat, tal com es va aprovar al Ple municipal en una moció que va obtenir el suport unànime. El tinent d’alcalde Fèlix Larrosa ha explicat que el document marcarà el quadern de ruta en termes vinculats al patrimoni, ja sigui de la protecció, la prevenció, la restauració o la gestió, així com també de la comunicació i difusió. En aquest sentit, Larrosa ha apuntat que el patrimoni de la ciutat incorporarà una marca gràfica, que ha passat per concurs, per identificar els béns del catàleg i qualsevol element o tema que hi estigui relacionat. D’aquesta manera, es vol posar en valor i impulsar els elements que formen part i contribueixen a enriquir-lo, com les actuacions que es faran i que el pla ha d’aflorar.


El Consell Municipal del Patrimoni de Lleida s’ha reunit, en sessió ordinària aquest dimecres al Parador i ha tractat diversos punts a l’ordre del dia. Entre altres, s’ha exposat el projecte de la Cuirassa, que s’obrirà a les visites del públic a finals de setembre i en el qual es treballarà en un projecte propi per protegir especialment les restes d’una casa cremada.

També s’ha comentat la negociació del Molí de Cervià i el Catàleg de Béns Protegits, amb les al·legacions que s’hi han presentat. Larrosa ha detallat que han estat l’increment del grau de protecció del departament de Santa Cecília del cementiri municipal, la cabana de volta a la partida Mariola, l’edifici d’habitatges del c/ Marqués de Vila Antònia 8-10 o el vol de les cigonyes.

Al Consell s’ha donat compte de l’Ordenança del Paisatge i s’ha recordat que la Comissió tècnica municipal de patrimoni serà també ara de Paisatge.

Un altre dels punts comentats ha estat el projecte d’urbanització de la plaça de La Panera. El tinent d’alcalde ha assegurat que es tracta d’una actuació important per al Centre Històric, ja que farà de node de comunicació en un espai amb elements patrimonials destacats, com l’església de Sant Martí, la muralla i la Panera.

 

Imatge: @Herminia Sirvent

Et destaquem...