Arqueologia, Paisatge i Patrimoni

Et trobes a:Inici/Arqueologia, Paisatge i Patrimoni/Notícies/La Paeria aprova l’atorgament de 18 subvencions per a promoure la rehabilitació d’habitatges als nuclis antics dels barris

La Paeria aprova l’atorgament de 18 subvencions per a promoure la rehabilitació d’habitatges als nuclis antics dels barris

La junta de govern ha donat també llum verda a la convocatòria dels Premis Horta de l’any 2019.

Data publicació: Dimecres 17, octubre del 2018


Imatge de la notícia La Paeria aprova l’atorgament de 18 subvencions per a promoure la rehabilitació d’habitatges als nuclis antics dels barris

Imatge: (c) Ajuntament de Lleida

La junta de govern de l’Ajuntament de Lleida ha aprovat avui la proposta d’atorgament de 18 ajuts a la rehabilitació d’edificis, dins de la convocatòria de subvencions Rehab+ per la millora d’immobles al Centre Històric i als nuclis antics de Magraners, Bordeta, Cappont, Secà de Sant Pere, Balàfia, Pardinyes i Mariola per a l’any 2018. L’import total de les ajudes concedides ascendeix a 97.717,45 euros.

Els ajuts d’aquest programa estan destinats a finançar obres de rehabilitació dels elements exteriors dels edificis (cobertes, façanes i parets mitgeres); dels seus sistemes estructurals (fonaments, murs de contenció, estructura vertical, forjats horitzontals i escales); instal·lacions (xarxa de sanejament, aigua, electricitat, gas i ascensors); i mesures de sostenibilitat i ecoeficiència.

Són objecte de la subvenció les actuacions necessàries per esmenar les deficiències detectades en la Inspecció Tècnica de l’Edifici (ITE), en el Certificat de Seguretat previst en l’ordenança de seguretat dels edificis del Centre Històric o en una ordre d’execució dictada per raons d’urgència. Les obres han d’estar executades i els edificis han de tenir una antiguitat superior als 45 anys (llevat dels casos d’urgència).

Les ajudes cobreixen un màxim del 40% del cost de l'obra, amb un límit de 10.000 euros per edifici.

Premis Horta 2019

D’altra banda, la Junta de Govern d’avui també ha donat llum verda a les bases i a la convocatòria de la tercera edició dels Premis de l’Horta de Lleida, per a l’any 2019. La distinció té l’objectiu de guardonar i reconèixer aquelles persones, entitats o iniciatives que treballen o han treballat pel desenvolupament i la promoció de l’Horta de Lleida, tant des del punt de vista agrari, com cultural, o qualsevol altre aspecte remarcable.

Compta amb dues modalitats: el Premi al reconeixement de la trajectòria de promoció i desenvolupament de l’Horta de Lleida; i el Premi a la innovació en l’activitat agrària a l’Horta de Lleida. A més, com a novetat d’aquest any, a consideració del jurat es farà una menció especial a les candidatures de projectes liderats per dones. El premi per cada una de les modalitats, així com la menció especial, serà una peça o component artístic relacionat amb el territori de l’Horta de Lleida creat per un o una artista local.

El termini per presentar les candidatures comença el dia 5 de novembre de 2018 i es clourà el dia 8 de gener de 2019, mentre que el lliurament del guardó el farà l’alcalde en un acte en el marc de la Festa de Sant Antoni Abat.

En l’anterior edició, els guanyadors del premi van ser la Junta de Regants de l'Horta de Lleida i l'empresa Aromes de Can Rosselló.

 

Imatge: (c) Ajuntament de Lleida

Et destaquem...