Arqueologia, Paisatge i Patrimoni

Et trobes a:Inici/Arqueologia, Paisatge i Patrimoni/Notícies/L’alcalde Àngel Ros assisteix a la presentació del projecte Casa Melcior 1910

L’alcalde Àngel Ros assisteix a la presentació del projecte Casa Melcior 1910

Una iniciativa que aplega creativitat, patrimoni i solidaritat. El tinent d’alcalde Fèlix Larrosa anima a continuar l’experiència amb altres edificis del llistat de més de 500 immobles a protegir que s’inclouran en el nou catàleg de la Paeria.

Data publicació: Dimecres 27, desembre del 2017


Imatge de la notícia L’alcalde Àngel Ros assisteix a la presentació del projecte Casa Melcior 1910

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i el regidor de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Creativitat, Fèlix Larrosa, han assistit aquest migdia a la presentació del projecte ‘Casa Melcior 1910’, una iniciativa pionera, que vol posar en valor el patrimoni modernista de la ciutat amb un vessant solidari.

Promogut per l’equip de Sandoway espai creatiu, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Lleida i del Col·legi d’Arquitectes, aquesta és la primera publicació d’una col·lecció que vol fer difusió del patrimoni modernista, pensat d’una forma lúdica per a compartir. Un projecte que agrupa creativitat, patrimoni i solidaritat, ja que el 15% del projecte es destinarà a la campana ‘Ningú sense Llar’ de la Fundació Arrels Sant Ignasi.

L’alcalde ha felicitat a les promotores de la iniciativa, M. Antònia Camon i Txus Oteiza, què han sabut aplegar entitats ciutadanes i teixit empresarial de Lleida. Aquest darrer ajudarà a distribuir entre el públic les diferents publicacions, a través de les quals els ciutadans podran expressar la seva creativitat, sempre al voltant del tema patrimonial.

Per la seva part, Fèlix Larrosa ha felicitat a les promotores de la idea, ja que la Casa Melcior és un dels símbols de la ciutat, i les ha convidat a continuar amb l’experiència amb altres edificis de la ciutat de gran valor patrimonial. En aquest sentit, el tinent d’alcalde ha informat que el nou catàleg d’edificis protegits de la ciutat que està elaborant la Paeria passarà de 150 a més de 500. “Aquesta és una prova que Lleida és una ciutat amb molt patrimoni històric que ens hem d’estimar. El Projecte Casa Melcior 1910 és una acció que ens ajudarà a posar-lo en valor, per això el suport de la Regidoria, que no és altra cosa que el compliment del mandat que ens va lliurar l’alcalde en atorgar-nos aquesta responsabilitat de govern”, ha dit.

Et destaquem...