Arqueologia, Paisatge i Patrimoni

Et trobes a:Inici/Arqueologia, Paisatge i Patrimoni/Notícies/L’Ajuntament de Lleida rehabilita subsidiàriament l’Oratori dels Dolors del carrer Cavallers

L’Ajuntament de Lleida rehabilita subsidiàriament l’Oratori dels Dolors del carrer Cavallers

L’alcalde, Àngel Ros, ha visitat avui les obres de renovació de tota la teulada i ha destacat que l’edifici es troba en un indret estratègic del Centre Històric i que el solar adjacent serà un dels accessos principals del Call. Les obres no impediran la celebració dels actes de Setmana Santa amb normalitat.

Data publicació: Dijous 15, mar� del 2018


Imatge de la notícia L’Ajuntament de Lleida rehabilita subsidiàriament l’Oratori dels Dolors del carrer Cavallers

Imatge: ©Hermínia Sirvent

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha visitat aquest migdia les obres de rehabilitació de l’Oratori dels Dolors, al carrer Cavallers, que està executant l’Ajuntament de forma subsidiària. L’alcalde, que ha estat acompanyat pel tinent d’alcalde i regidor de Promoció i Gestió de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha destacat que l’actuació permetrà garantir la conservació d’aquest patrimoni històric, que data dels anys 1720-30 i que estava molt malmès, sense alterar el seu aspecte exterior.

A més, l’alcalde ha remarcat la importància d’aquesta actuació en un punt central del barri. “És un lloc estratègic al Centre Històric, tenint en compte la seva situació davant el Parador del Roser i al costat del solar que serà un dels accessos al Call, que també es troba en la fase final de la rehabilitació”, ha explicat.

L’Ajuntament de Lleida va ordenar el tancament de l’edifici de l’Oratori dels Dolors el passat desembre per tal d’iniciar amb caràcter urgent les obres de reparació de la coberta, per garantir la seguretat de les persones i dels béns patrimonials, ja que que es trobava en estat deficient i amb risc d’enfonsament.

Les obres, que es van iniciar immediatament, consisteixen en la reparació de les encavallades de fusta originals del segle XVIII i la substitució dels elements que conformen la coberta per un nou tancament que garantirà l’estanqueïtat mantenint el formalisme, la textura i el cromatisme del sistema envoltant original.

No obstant, durant el procés de les obres i en la fase d’extracció de les encavallades per a la seva reparació en un taller, s’ha comprovat que la volta ceràmica de la nau presenta deficiències constructives, que ha estat necessari esmenar. Això ha comportat un ajornament del termini previst per a la finalització de les obres.

De moment, s’han executat els treballs de reforç de la volta i s’ha implementat un sistema de protecció impermeable, que permetrà l’accés a l’espai de la nau garantint la seguretat de les persones i dels béns patrimonials durant els actes programats per la Congregació dels Dolors per la celebració de la Setmana Santa, que podran, per tant, dur-se a terme amb normalitat.

 

Imatge: ©Hermínia Sirvent

Et destaquem...