Arqueologia, Paisatge i Patrimoni

Et trobes a:Inici/Arqueologia, Paisatge i Patrimoni/Notícies/II Diada del Turó de Gardeny per donar a conèixer aquest espai patrimonial i la seva història

II Diada del Turó de Gardeny per donar a conèixer aquest espai patrimonial i la seva història

Passejos amb ponis, visites guiades al Castell Templer, recreacions templeres i de la Guerra Civil o parades d’oficis artesanals i del Mercat de l’Horta són algunes de les propostes

Data publicació: Dijous 11, abril del 2024


Imatge de la notícia II Diada del Turó de Gardeny per donar a conèixer aquest espai patrimonial i la seva història

El Turó de Gardeny es vestirà de gala aquest dissabte amb la celebració de la seva segona Diada, que pretén posar en valor i donar a conèixer aquest espai patrimonial i la seva història. L’Associació Cultural Castell de Gardeny ha organitzat per aquest dissabte, 13 d’abril, una jornada plena d’activitats durant tot el dia, amb propostes com passejos amb ponis, visites guiades al Castell Templer, recreacions templeres i de la Guerra Civil o parades d’oficis artesanals i del Mercat de l’Horta. La regidora de Cultura i Promoció de la Ciutat, Pilar Bosch, ha participat aquest dilluns en la presentació de la II Diada Turó de Gardeny que s’ha fet a Gardeny, amb el president de l’associació, Òscar Ardiaca, i els membres de l’entitat Joan Ramon González i Francesc Caballero.

La regidora ha assegurat que la iniciativa és una bona oportunitat per difondre aquest patrimoni de la ciutat entre la ciutadania i per a les persones que visitin Lleida. Amb les activitats programades, es pot saber sobre la història dels templers i del turó, veure recreacions de l’època medieval o gaudir de les parades d’oficis i de productes de l’Horta. Tall de veu P.Bosch

El president de l’Associació ha explicat en què consistirà la jornada festiva i ha explicat que la voluntat és superar les 2.500 persones que van participar l’any passat en la primera edició. Igualment, González ha assegurat que “no es pot entendre la història de la ciutat sense Gardeny, ja que inclou des de l’època romana fins als nostres dies”. De fet, hi haurà, l’exposició fotogràfica “Gardeny, testimoni de la història de Lleida”, que fa un recorregut per aquests més de 2.000 anys d’història.

Una cercavila, que sortirà de la plaça de la Paeria, donarà el tret de sortida a la jornada Anirà pel carrer Major i Alcalde Costa, a càrrec dels Templers de Montsó i els gegants del Grup Cultural Garrigues, i arribarà al recinte templer, on hi haurà activitat fins a les 21 h, quan es clourà la diada amb l’encesa de bengales a la torre del castell, amb els Diables de Lleida.

Hi haurà portes obertes al Castell Templer tot el dia i Turisme de Lleida ofereix quatre visites guiades al Castell Templer de Gardeny, previstes a les 11 h, les 13 h, les 17 i les 19 h. La durada és de 45 minuts i el preu és de 3 euros (gratuït per als menors de 13 anys).

Activitats de la Diada

A més de l’exposició fotogràfica i de les visites guiades, altres activitats de la jornada són:
-Taller de dibuix per a nens i nenes.
-Passeig amb ponis (preu 3 euros).
-Grup de fotografia i caricaturista.
-Lloguer i venda de vestuari medieval.
-Recreacions templeres i de la Guerra Civil.
-Parades d’oficis artesanal.
-Mercat de l’Horta de Lleida
-Servei de bar i braseria.

L’aparcament del Castell Templer s’ampliarà amb el pàrquing del Magical, per facilitar la mobilitat, i, a més de poder-hi anar a peu, s’hi podrà arribar amb el Bus Turístic.

La Paeria, a través de Turisme de Lleida, dona suport a la iniciativa, amb la qual col·laboren la Diputació de Lleida i l’IEI, el Cercle de Belles Arts de Lleida i BonÀrea.

 

Imatges relacionades

Fitxers relacionats

Et destaquem...