Arqueologia, Paisatge i Patrimoni

Et trobes a:Inici/Arqueologia, Paisatge i Patrimoni/Notícies/Final d’any de recuperació patrimonial

Final d’any de recuperació patrimonial

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, destaca l’aposta del govern municipal que en els darrers dies ha tirat endavant convenis de rehabilitació (monestir de Sant Ruf), ha recuperat elements gairebé perduts (Creu del Batlle), ha adquirit edificis destinats a assistència social (residència de les Josefines) i ha col·laborat en la promoció del patrimoni modernista de la ciutat (projecte Casa Melcior 1910).

Data publicació: Dimecres 27, desembre del 2017


Imatge de la notícia Final d’any de recuperació patrimonial

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha destacat la tasca del govern municipal en l’àmbit de la recuperació, salvaguarda i promoció del patrimoni municipal, en els darrers dies. En les recepcions als ambaixadors de Lleida al Parador, en la presentació del projecte de la Casa Melcior i en durant el pregó de Nadal, el paer en cap ha posat l’èmfasi en l’aposta decidida del govern municipal pel patrimoni de la ciutat.

Al marge de l’elaboració del nou catàleg d’edificis de la ciutat a protegir, que estan confeccionant els tècnics de la Regidoria de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, un llistat que passarà dels 150 immobles actuals a més de 500, l’alcalde ha assenyalat els darrers acords adoptats pel govern municipal en aquest àmbit.

El paer en cap ha recordat com a principis de setmana se signava l’acord amb els propietaris del monestir medieval de Sant Ruf, que han cedit a l’Ajuntament de Lleida la seva gestió, per rehabilitar una edificació que, segons els experts, va servir de maqueta a la gran obra de la Seu Vella, tan en forma com en orientació.

L’alcalde Ros també ha comentat la rehabilitació de la Creu del Batlle, una creu de terme llargament reivindicada pels veïns de les partides de l’Horta, que ha de posar en valor un patrimoni que semblava perdut, ja que algunes de les peces havien desaparegut. El paer en cap ha agraït la tasca dels tècnics que han pogut donar forma a aquest element patrimonial, que retorna al seu lloc d’origen.

Per altra part, l’alcalde ha assenyalat la col·laboració de l’Ajuntament en projectes com el de la Casa Melcior 1910, una iniciativa privada d’àmbit social, que amb la finalitat de promocionar el patrimoni modernista de la ciutat enllaça amb el vessant social.

I en aquest mateix caràcter social, l’alcalde ha informat que el pròxim dimecres la Junta de Govern aprovaria l’acord per adquirir l’antiga residència de les Filles de Sant Josep (Josefines), del carrer Acadèmia, per recuperar-lo com a Centre de Dia per a les Persones sense Llar. Un nou equipament, que durà el nom del P. Joan Suñol, i que permetrà habilitar un edifici en desús al centre de la ciutat.

L’alcalde ha aprofitat per recordar l’empenta que en el darrer any ha rebut el Centre Històric de Lleida, amb l’apertura del Parador de Turisme, que ha permès recuperar el Roser, un dels edificis històrics més importants de la ciutat, i les excavacions al Call Jueu, que en poc temps permetrà contemplar un patrimoni ocult de segles, que ens ha aportat interessants troballes i descobert secrets de la nostra història.

Et destaquem...