Arqueologia, Paisatge i Patrimoni

Et trobes a:Inici/Arqueologia, Paisatge i Patrimoni/Notícies/Els Amics de la Seu Vella omplen el Turó d’activitats per a celebrar la diada del monument

Els Amics de la Seu Vella omplen el Turó d’activitats per a celebrar la diada del monument

El programa d’activitats del Dia de la Seu Vella es clourà demà amb l’assemblea general de l’entitat.

Data publicació: Dimecres 03, novembre del 2021


Imatge de la notícia Els Amics de la Seu Vella omplen el Turó d’activitats per a celebrar la diada del monument

Imatge: ©joperez

Repic de campanes, trobada gegantera, exhibició de vehicles històrics, visites turístiques, tallers de papiroflèxia aeroespacial, recreació històrica, toc de tambors i bombos i concurs de pintura ràpida, a més d’un ofici religiós presidit pel bisbe de Lleida, Salvador Giménez Valls, són algunes de les activitats que l’Associació Amics de la Seu Vella ha programat aquest matí a dalt del Turó per a celebrar amb els lleidatans i lleidatanes el dia gran del monument.

Si bé és cert que les activitats del Dia de la Seu Vella 2021 es van iniciar el passat diumenge i han continuat al llarg de la setmana amb xerrades, exposicions i homenatges, entre els quals s’inclou el lliurament del trofeu com a monument preferit dels catalans, avui ha estat el dia més especial, tot i que la cloenda del programa d’activitats finalitzarà demà amb la cloenda de l’exposició ‘Homes i dones de raça gegantina’ i l’assemblea general de l’Associació.

El repic de campanes, a càrrec de Josep Carvajal, de la Confraria de Campaners de Catalunya, ha donat el tret de sortida a la matinal ludicocultural del Turó, que ha acollit la primera Trobada gegantera de la Seu Vella, un acte en què s’ha batejat quatre gegants: Mata Hari, del Col·lectiu Cultural de Cappont; Esperanceta, del Centre d’Educació Especial Esperança, i Montserrat i Timi, del centre Maristes Montserrat. També ha estat batejat Cerní, el capgròs de la Llar d’Infants la Faldeta.

Durant el matí, el Club de Vehicles Històrics s’ha afegit a la diada de la Seu Vella amb la IX Exhibició dels seus vehicles, que ha tingut al Baluard de l’Assumpció, mentre el conservador i restaurador de béns culturals Ramon Solé ha ajudat a qui s’ha atansat fins a la Porta dels Apòstols a conèixer millor la portalada gòtica, amb les explicacions sobre els elements que la componen.

Els infants també han tingut el seu espai en els Tallers d’Aerorigami (papiroflèxia aeroespacial), igual que la història local, amb la recreació de l’Hospital de Campanya del batalló Lincoln de les brigades internacionals durant la Guerra Civil.

Durant tot el matí, en l’entorn del Turó, s’ha desenvolupat el XXI Concurs de Pintura Ràpida i l’Agrupació de Tambors i Bombos de la Confraria de la Casa d’Aragó s’ha fet present per espantar el virus amb els seus sons, segons els organitzadors.

Les activitats han comptat amb l’acompanyament de diversos regidors de la Paeria durant el matí, els quals han volgut donar suport als Amics de la Seu Vella. El regidor de Joventut, Festes, Tradicions i Esports, Ignasi Amor, ha participat en el lliurament de diplomes als participants en la trobada gegantera, i el tinent d’alcalde Paco Cerdà ha saludat els representants de les entitats que han col·laborat en el Dia de la Seu Vella.

Et destaquem...