Arqueologia, Paisatge i Patrimoni

Et trobes a:Inici/Arqueologia, Paisatge i Patrimoni/Notícies/Els Amics de la Seu Vella lliuren els Guardons 2021

Els Amics de la Seu Vella lliuren els Guardons 2021

Atorguen per primera vegada un premi a un treball de recerca històrica, que recau en Josep M. Font Oncins. La periodista Mari Pau Huguet ha estat l’encarregada de fer la glossa de l’acte.

Data publicació: Dimecres 03, novembre del 2021


L’Associació d’Amics de la Seu Vella ha escalfat motors aquest vespre de cara a la festa gran del Dia de la Seu Vella, que es viurà demà a dalt del Turó, amb el lliurament de Guardons Seu Vella 2021, un acte presentat i conduït per Gina Raymat i que ha tingut en la també periodista de televisió Mari Pau Huguet l’encarregada de fer la glossa amb un to molt personal i plena de vivències i records.

L’acte, al qual han assistit el tinent d’alcalde Paco Cerdà; el regidor de Cultura, Jaume Rutllant, i el d’Ocupació, Responsabilitat Social i l’Horta, David Melé, ha començat amb la presentació del president de l’entitat, Joan Ramon González, que ha donat la paraula a la periodista de TV3, abans de procedir al lliurament de guardons.

A més dels reconeixements a la Trajectòria, que enguany ha estat pel comunicador i dinamitzador cultural Cosme García Mir, i les Distincions 2021 a títol individual, al conservador i restaurador de béns culturals Ramon Solé Urgeles, i a les entitats, en aquesta ocasió a l’Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida, els Amics de la Seu Vella han premiat els treballs de poesia, fotografia i el cartell guanyador del concurs, que ha estat amb el qual s’ha il·lustrat el programa de la festa.

El treball del dissenyador gràfic i il·lustrador valencià Miguel Ángel Bonilla Sánchez ha estat l’escollit en el concurs de cartells a criteri del jurat, que també ha concedit un accèssit a la proposta del madrileny José Luis Pulido Calvo.

En la categoria de fotografia, el primer premi ha estat per la imatge titulada ‘Descans Sepulcral’, de la lleidatana Magda Torrelles Porqueres. El segon premi ha correspost a la foto ‘Espiral’, del barceloní Joan J. Lacalle Martín.

L’obra ‘La llum de la Seu Vella’, presentada sota el lema Fill de la Boira per Jesús Jordi García Boadella, ha obtingut el primer premi de Poesia; mentre que Carme Romia i Agustí n’ha obtingut el segon, amb la composició ‘Des de la Seu’, que s’ha presentat sota el lema Terra.

La novetat en els premis Seu Vella 2021 ha estat la creació del reconeixement a la Recerca Històrica, una categoria amb la qual es vol retre homenatge a mossèn Jesús Tarragona, ja que s’ha associat el seu nom al títol del guardó. En aquesta primera edició, el guanyador ha estat Josep M. Font Oncins pel seu treball ‘La Seu Vella de Lleida, 70 anys de l’inici de la restauració, 1a part El Claustre’.

L’acte ha estat amenitzat musicalment per les interpretacions del grup Komboloko.

Et destaquem...