Arqueologia, Paisatge i Patrimoni

Et trobes a:Inici/Arqueologia, Paisatge i Patrimoni/Notícies/El Turó de la Seu Vella tancarà l'accés nocturn als vehicles a partir de demà

El Turó de la Seu Vella tancarà l'accés nocturn als vehicles a partir de demà

Entre les onze de la nit i les set del matí, però el recinte seguirà sent accessible a peu. La mesura vol ajudar a combatre les aglomeracions de persones i el consum d'alcohol en grup a l'aire lliure.

Data publicació: Dijous 10, juny del 2021


Imatge de la notícia El Turó de la Seu Vella tancarà l'accés nocturn als vehicles a partir de demà

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

Els vehicles no podran accedir en horari nocturn al Turó de la Seu Vella a partir de demà. El consorci, d’acord amb la Paeria, ha pres la decisió de tancar l'accés per la Porta del Lleó, mitjançant un sistema de pilones que deixarà, però, el pas obert per als vianants.

Aquesta mesura té com a objectiu contribuir a evitar les aglomeracions de persones que s'han produït al Turó algunes nits i el consum d'alcohol en grup a l’aire lliure associat, seguint recomanacions de la Guàrdia Urbana. Tot i que la mesura es posa en marxa per aquesta situació esdevinguda en el context de pandèmia per la Covid-19 i de tancament dels establiments d’oci nocturn, es preveu que tindrà continuïtat en el futur, per tal de contribuir a la pacificació de les nits al turó.

Inicialment, l'horari de tancament previst serà de les onze de la nit a les set del matí, tenint en compte l'organització d'activitats al vespre-nit durant els mesos de juny i juliol, tot i que més endavant es podria modificar d'acord amb l'horari del bar-cafeteria del turó, que està previst que reobri.

El tancament es durà a terme mitjançant la instal·lació de pilones extraïbles. Mentre no es concreta la contractació i l'obra corresponent, es farà un tancament temporal mitjançant una cadena subjecta a dues pilones existents i degudament senyalitzada. Els vianants podran accedir-hi en tot moment i es preveurà l'accés per a vehicles d'emergència. Els vehicles que estiguin dins de la zona en horari de tancament no en podran sortir.

El servei de vigilància contractat per al Turó s'encarregarà del tancament i l'obertura del recinte. També s'instal·laran cartells informatius a la zona i s'informarà als locals pròxims.

Et destaquem...