Arqueologia, Paisatge i Patrimoni

Et trobes a:Inici/Arqueologia, Paisatge i Patrimoni/Notícies/El Turó de Gardeny celebra la seva primera diada festiva

El Turó de Gardeny celebra la seva primera diada festiva

Més d’un miler de persones gaudeixen del conjunt arquitectònic i patrimonial del Turó i descobreixen els templers i els oficis artesans antics

Data publicació: Dilluns 17, abril del 2023


Imatge de la notícia El Turó de Gardeny celebra la seva primera diada festiva

El Castell de Gardeny ha celebrat avui la seva Diada amb un programa d’activitats culturals, divulgatives i festives per donar a conèixer aquest espai patrimonial a tota la ciutadania. L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha saludat el President de l’Associació Cultural del Castell de Gardeny, Oscar Ardiaca, entitat impulsora d’aquesta iniciativa, i ha visitat les paradetes d’oficis artesans i de productes de l’Horta de Lleida.

El paer en cap ha destacat que l’Ajuntament de Lleida, a través de Turisme de Lleida, col·labora amb la Diada del Castell de Gardeny i ha destacat el valor d’aquesta nova iniciativa per difondre el valor d’aquest conjunt arquitectònic i patrimonial de la ciutat. “La història de la ciutat de Lleida connecta directament amb la història d’aquest turó”, ha remarcat l’alcalde.

L’Associació Cultural ha organitzat un ampli programa d’activitats per a totes les edats amb l’objectiu d’obrir el Turó de Gardeny a la ciutadania en un ambient festiu.

Els assistents han pogut gaudir de cercaviles, activitats fotogràfiques i geganteres, mercadets de l’Horta de Lleida i d’oficis artesanals i tallers amb recreacions històriques: una de l’ordre del Temple i els Hospitalers i una altra de la Guerra Civil. També hi hauran tallers de dibuix per a infants i visites al Castell de Gardeny i una exposició fotogràfica titulada “Gardeny, testimoni de la Història de Lleida” ubicada a l’església de Santa Maria.

Saber-ne més >>

Et destaquem...